Publicitat
Política · 5 de Juny de 2012. 17:46h.

C's també demana deixar immigrants sense papers sense sanitat universal

Jordi Cañas recorda que Alemanya no els dóna assistència

C's també demana deixar immigrants sense papers sense sanitat universal

Cañas, a la sala de premsa del Parlament

El portaveu de Ciutadans al Parlament, Jordi Cañas, ha defensat la mesura del Govern del PP -el famós decret 16/2012- per restringir l'assistència sanitària universal als immigrants sense papers només a casos d'urgències i pediatria.

Cañas ha demanat a CiU que s'aclareixi perquè el conseller de Salut, Boi Ruiz, va afirmar en seu parlamentària que, a Catalunya, l'assistència sanitària continuaria sent universal només a canvi d'empadronar-se.

El parlamentari ha recordat que Alemanya no dóna assistència a immigrants sense papers llevat en el cas d'urgències i ha assegurat que "es un país que hem de prendre com a referent". El diputat és del sector centre-esquerra de Ciutadans.

També ha insistit que "un sistema universal de salut no és un sistema per atendre tot l'univers" i ha manifestat que "volem saber si el Govern de la Generalitat vulnerarà el decret aprovat pel Govern central".

Jordi Cañas ha afirmat que "ens agrada aplicar la llei" i que "hi una llei d'Estrangeria que diu que els immigrants sense papers han de ser expulsats". "És la manera d'impedir que fructifiquin discursos xenòfobs a la societat", ha afegit.

El representant de Ciutadans ha recordat que el Consell de Garanties Estatutàries ha trobat plenament constitucional restringir l'assistència sanitària en el cas d'immigrants sense papers perquè "els ciutadans han de tenir drets i obligacions".

Joan Puigcercós, president del grup parlamentari d'Esquerra, que ha intervingut després del diputat de Ciutadans s'ha desmarcat d'aquesta posició i ha insistit que, al seu partit, "som partidaris d'acollir tothom".

Veure quadre sobre l'atenció sanitària a estrangers en situació irregular a la UE

Cañas, a la sala de premsa del Parlament

Publicitat
Publicitat

64 Comentaris

Publicitat
#34 bb, Barcelona, 11/04/2013 - 07:59

Pero C's no era d'esquerres? Si prenem Alemanya com a referent, tu i els teus, Cañas, ja seríeu a la presó per utilitzar la paraula "nazi" amb tant alegria.

#33 Diego, Sabadell, 10/06/2012 - 22:50

Los inmigrantes sin papeles no son los responsables de la crisis ni tampoco contribuyen a complicarla todavía más. Los escasos gastos que ocasionan no llegan a compensar el daño que se les causa al estar siendo explotados impunemente. Recortarles aún más derechos es un acto vil y rastrero.

#32 angel, vallès oriental, 08/06/2012 - 22:44

Amb aixo si que estic d´acord.

#31 badapetita, badalona, 08/06/2012 - 22:06

En epoques de bonança econòmica hi han diners per repartir a tothom. Peró ara que van mal dades, es necessari controlar a on i qui son els perceptors de les ajudes, Si el Sr. Puigcercós no está d'acord, que renunici als seu sou com diputat per ajudar a pagar despeses sanitaries alienes.

#30 Diego , Sabadell, 06/06/2012 - 18:22

Val la pena que sàpigues, Paco, que PxC es defineix catalanista als seus estatuts, defensa coses com les seleccions esportives "nacionals" o el nou Estatut, celebra la "Diada" i organitza actes d´homenatge a figures tan emblemàtiques com Guifré el Pilós. Tu mateix.

#30.1 Paco Pil, Hojpitalé, 07/06/2012 - 16:14

Si mires articles o entrevistes a Anglada, sempre mostra el seu espanyolisme. Homenatjar Guifré el Pilós no vol dir independentista. També a "Raza" parlen bé dels Almogàvers. De fet, Anglada està a favor de la immigració sud-americana perquè són de cultura espanyola. Informa't.

#30.2 Diego, Sabadell, 10/06/2012 - 22:40

Anglada és un oportunista que intenta captar vots allà on pot, però el cert és que la centralitat de les propostes de PxC encaixen perfectament amb el catalanisme. La defensa de l´Estatut és l´exemple més evident. PxC vol entrar dintre de l´oasi, i el PP li segueix els passos. Estic ben informat.