Publicitat
Política · 9 de Desembre de 2015. 13:45h.

CSQP presenta una llei per suprimir els concerts a les escoles de l'Opus

La Llei d’Educació va ser aprovada amb Ernest Maragall de conseller i l’abstenció d’ICV

CSQP presenta una llei per suprimir els concerts a les escoles de l'Opus

Ernest Maragall va pactar els concerts a escoles religioses que separen nens i nenes

La mesa del Parlament de Catalunya ha tramitat les darreres iniciatives presentades, entre les quals quatres proposicions de llei de CSQP, tres de modificació de la llei d’educació (per garantir la laïcitat, sobre els criteris de tancament de centres i per l’eliminació dels concerts de les escoles que separen per sexe) i una altra per derogar la llei 6/2014, del 10 de juny, de modificació de la llei sobre centres recreatius i turístics, i d’establiment de normes en matèria de tributació, començ i joc.

La Llei d'Educació, elaborada amb el tripartit amb Ernest Maragall de conseller d'Educació, va consagrar els concerts a escoles religioses que separen nens i nenes. La llei va ser un pacte del Govern, amb el PSC i ERC, amb CiU i, especialment, Unió. Iniciativa, en canvi, es va abstenir

També ha estat admesa a tràmit la sol·licitud del PPC perquè el president de la Generalitat comparegui davant el ple perquè informi sobre les conseqüències en l’acció i els plans del govern de la sentència del TC. Perquè aquesta compareixença es faci cal l’acord previ de la junta de portaveus, que és l’òrgan a qui correspon acordar els ordres del dia de les sessions plenàries.

La mesa, d'altra banda, ha tramitat l’informe del síndic de greuges sobre els drets de l’infant, que aquesta institució va lliurar recentment a la presidenta, i les propostes de resolució i preguntes al govern presentades pels grups.

Finalment, a petició dels sis grups parlamentaris, s’ha prorrogat fins a dos quarts de deu del matí del 22 de desembre el termini perquè els grups presentin els candidats per ocupar les vuit places dels senadors que el ple haurà d’elegir perquè representin la Generalitat. La junta de portaveus va acordar el 30 de novembre el repartiment d’aquests senadors: a JxSí li’n corresponen 4, i a C’s, el PSC, CSQP i el PP, 1 a cadascun, en aplicació del sistema de repartiment de majors restes.

Publicitat
Publicitat

7 Comentaris

Publicitat
#6 Marc, Sant Cugat, 10/12/2015 - 18:28

Muchos estudios defienden los colegios diferenciados en EEUU, Inglaterra por ej. En otros países la escuela concertada diferenciada es defendida por la IZQUIERDA por sus buenos resultados que revierte en la sociedad.

#5 Marc, Sant Cugat, 10/12/2015 - 18:25

El Futbol también "segrega" por sexo y nadie se escandaliza...el hockey... el beisbol el baket.... y la mayoría de deportes!!!!...Los lavabos... el ejército...
El hombre y la mujer son diferentes por lo tanto se les debe enseñar a cada uno en su mejor forma.
Muchos países tienen escuelas concertadas

#4 Vamoave, Chez Fangue, 09/12/2015 - 23:51

I què en pensa el Colom d'aixó de barrejar nens i nenes?, que desprès no vinguin els "nous" a protestar.

#4.1 Jose de La Llagosta, La Llagosta., 10/12/2015 - 08:04

Colom está haciendo lo de CCC: catalismo, cobrando y colocado. Pata según que hay que valer y tener estómago y tipin (por ejemplo la clase política proyectando buena imágen) ¿Qué pensabáis? Nada de fincas con i (cambia con u).

#3 Tibidabo, Barna, 09/12/2015 - 21:21

Que discriminación supone la separación por sexo, si los padres la quieren, por qué un gobierno tiene que imponer las escuelas mixtas, no hay discriminación, si, hay igualdad de oportunidades, quieren ese batiburillo de pasar de curso a suspendidos con aprobados, para que los aplicados se aburran.

#2 Pere, Girona,Spain, 09/12/2015 - 16:38

A veure si un dia s'atreveixen a anar hi a una mesquida per dir a l'iman que l'islam considera a la dona un ser inferior. Els atendran molt bè.