Publicitat
Política · 11 de Juliol de 2018. 16:41h.

Cuevillas pressiona la fiscalia

L’advocat de Puigdemont “té el convenciment” que la nova fiscal general de l'Estat no preveu la rebel·lió ni la sedició

Cuevillas pressiona la fiscalia

Jaume Alonso Cuevillas (foto: Rac1)

Jaume Alonso Cuevillas, l’advocat de l’expresident Carles Puigdemont, s’ha mostrat confiat en que la nova fiscal general de l’Estat no contempla els delictes de rebel·lió i sedició per als líder independentistes empresonats.

"Tinc el convenciment que la nova fiscal general de l'estat opina igual que nosaltres, que com a molt hi ha una desobediència –jo crec que no- i que podríem investigar si hi ha hagut una malversació, que tampoc”, ha assegurat en una entrevista aquest dimecres a Rac1.

També ha assenyalat que suspendre els processats dels seus càrrecs és “triplement errònia”. “Primer, la suspensió estava prevista només pels supòsits de terrorisme, no per qualsevol rebel·lió. Pels que estan fora, la llei preveu que hi hagi situació de presó. I tercer, la llei exigeix que el processament sigui ferm, i encara no ho és”, ha explicat Cuevillas.

Sobre si mantenen l'acta de diputat, l’advocat ha considerat que “entrem a la dimensió desconeguda”, perquè “és un precepte que no s'ha aplicat mai”. En tot cas, ha assegurat que Puigdemont “no te previst renunciar a l'acta de diputat”.

L’advocat de l’expresident de la Generalitat també s’ha referit a la carta que el president del CGPJ, Carlos Lesmes, va enviar al ministre d’Afers Exteriors, Josep Borrell, per qualificar-la d’“euroridícul”.

Publicitat

6 Comentaris

Publicitat
#6 Jordi Bonastre Thió, Barcelona, 11/07/2018 - 21:17

Alonso-Cuevillas, catedràtic de Dret Procesal, sap perfectament que finalitzada l'instruccio del sumari i elevat a la Sala Penal del Tribunal Suprem (Llarena ja no tindrà competència), Fiscalia, acusacio popular i defenses hauràn de presentar els seus escrits de calificacio provisional dels fets.
Presionar a la Fiscalia? No ho crec.

#5 Fernando, Barcelona, 11/07/2018 - 19:38

Aquest no s'hagués pogut imaginar mai que el seu nom sortís arreu i a sobre les minutes que deu passar a cobrar... Definitivament aquesta desgràcia de "el procés" ha estat una bicoca fabulosa per tot aquell que s'ha arrambat als sediciosos i a les estructures que han trepitjat amb els anys. I el ramat encara es creu que tot era pel pais...

#4 Carlos Gomez, bestia amb forma humana, 11/07/2018 - 19:38

Si no hagues sigut per aquest fastuos saient anomenat pruses no ens haguesim adonat mai de l´enorme cabal de talent metafisic infrautilitzat que teniem al calaix dels desechos

#3 M, Sabadell, 11/07/2018 - 18:02

A este hombre se le está complicando cada vez mas su trabajo, ya le debe ir bien, pues mientras tanto sigue cobrando, y desde hace tiempo que no ha avanzado lo mas mínimo, al contrario cada vez peor.

#2 remi, Barcelona, 11/07/2018 - 17:38

Que gran abogado, oiga.