Publicitat
Política · 5 d'Abril de 2021. 20:14h.

Cuevillas va demanar la dimissió de Buch

També va criticar Torrent per no tirar endavant la investidura de Puigdemont

Cuevillas va demanar la dimissió de Buch

L'advocat de Puigdemont i membre de JxCat Jaume Alonso-Cuevillas, que ha estat fulminat de la Mesa del Parlament després d'al·legar que no va participar en la votació sobre Lluís Puig perquè la inhabilitació "sense pena ni glòria és una bestiesa" va demanar la dimissió de Buch per les intervencions dels Mossos en les protestes per la sentència del procés.

Cuevillas, que amb les seves paraules a Vilaweb ha admès que les mocions del procés eren "merament declaratives i sense cap eficàcia jurídica" va arribar a dir que "som invencibles" i que la independència de Catalunya era "imparable".

El diputat de JxCat també va carregar contra la Mesa del Parlament quan no es van acceptar les al·legacions de Puigdemont després que la mesa del Parlament el suspengués com a diputat i va acusar l'òrgan que presidia Roger Torrent de cometre un "acte de rendició". "Acceptar la suspensió, com va fer la majoria de la Mesa, en contra del que havia acordat el Ple, és un acte de rendició" va manifestar en una piulada el 3 d'abril de 2019.

"Escolta Espanya: la independència de Catalunya és imparable per més brutalitat o repressió que intenti desplegar. Som un poble que no hem defallit mai, no defallirem i això és el que ens fa invencibles", va manifestar Cuevillas durant una manifestació que es va celebrar a la delegació del Govern espanyol a Catalunya per reclamar l'absolució dels dirigents independentistes empresonats.

Jaume Alonso-Cuevillas també va reclamar la dimissió de Buch per les actuacions dels Mossos després de la sentència del procés. L'advocat de Puigdemont va manifestar -en el marc dels aldarulls que es van produir després de la sentència del Tribunal Suprem pels fets del procés- que l'aleshores president de la Generalitat, Quim Torra, havia de cessar el conseller d'Interior Miquel Buch per les actuacions policials que es van dur a terme aquella convulsa setmana d'octubre del 2019.

Alonso-Cuevillas va carregar en una entrevista a Ràdio4 contra l'actuació de la Policia de la Generalitat, quan va considerar que "els Mossos eren un cos de prestigi i s'està perdent per l'actitud d'alguns agents". En esdevenir secretari de la Mesa del Parlament, però, sembla que Cuevillas ha adoptat actituds més pragmàtiques.

El diputat de Junts per Catalunya va declarar rendes per valor de 222.072 euros en concepte de "percepcions salarials i impartició de cursos", "lloguers" i "rendiments professionals", segons la declaració de béns i rendes registrada el juny de 2019 al Congrés dels diputats.

L'advocat de Carles Puigdemont va percebre 113.646 euros com a "rendiments professionals" del seu despatx, 77.180 euros en concepte de retribucions salarials i cursos impartits; i 15.622 euros sota l'epígraf de "lloguers".

L'advocat de Carles Puigdemont, Jaume Alonso-Cuevillas, en una entrevista a Els Matins de TV3 el desembre de 2017, va assegurar que tant l'expresident Puigdemont com els consellers que estan a Brussel·les portaven "una vida monàstica". "Mitjans espanyols publiquen que viu una vida de xocolata i flors. No. Porten una vida absolutament monàstica per raons de seguretat" va assegurar.

Cuevillas va voler sortir al pas d'algunes crítiques rebudes per l'expresident arran de les imatges on es veia Puigdemont a l'Òpera de Gante acompanyat pel seu advocat belga Paul Bekaert a finals de 2017 afirmant que l'expresident va anar "obligat". "Això va ser una cosa puntual i a més a més, segons em consta, convidat i obligat per Paul Bekaert. Convidat i obligat per ell" va assegurar Cuevillas en l'entrevista.

La defenestració de Cuevillas evidència el malestar que ha propiciat a Junts les declaracions de l'advocat de Puigdemont, que posen de manifest que tot el reguitzell de declaracions i mocions parlamentàries que s'han dut a terme des de l'inici del procés sobre l'autodeterminació, la Monarquia, la República catalana o el dret a decidir són "resolucions merament declaratives i sense cap eficàcia jurídica" en paraules del mateix Cuevillas.

Publicitat
Publicitat

3 Comentaris

Publicitat
#4 Lola, barcelona, 07/04/2021 - 09:19

Las declaraciones contrarias a lo que realmente piensas son baratas no tienen ningun coste.

#2 Benet S., Barcelona, 06/04/2021 - 10:33

Les anteriors declaracions del tal Cuevillas tenien l'objectiu de fer merits per atreure l'atenció dels sediciosos posant-lo en la linia de sortida per escalar posicions dins el tinglado que domina la banda del Vivales. La vanitat del personatge no tenia limits fins que un cop ha despertat del somni, ha palpat la realitat i ha recuperat la raó.

#1 Salambó, Barcelona, 06/04/2021 - 09:48

El nivel ético de esta colla es: "Hasta que no me toca a mi, todo vale".
En catalán hay una expresión deliciosa: "Aixequem-nos tots i aneu-hi!".