Publicitat
Política · 13 de Juliol de 2019. 13:51h.

Cuixart matisa el "ho tornarem a fer"

El president d'Òmnium diu que "correspon als representants polítics decidir"

Cuixart matisa el "ho tornarem a fer"

El president d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, ha matisat la frase "ho tornarem a fer" que va pronunciar en el seu al·legat final davant del Tribunal Suprem i ha afirmat que "correspon als representants polítics definir els instruments, no a Òmnium" en una entrevista publicada aquest dissabte a El Periódico.

Cuixart, preguntat sobre la frase "ho tornarem a fer" ha apuntat que "el que diem és que continuarem exercint tots els drets jutjats, també el de l'autodeterminació a Catalunya. No fer-ho suposaria renunciar-hi i tenim l'obligació de preservar-los" ha dit, subratllant que "correspon als representants polítics definir els instruments, no a Òmnium".

El president d'Òmnium, consultat sobre si se sent "frustrat" davant les reiterades negatives de l'Estat ha manifestat que "el que em genera frustració és que el Tribunal Constitucional tombi la llei del Parlament contra el canvi climàtic i que l'Estat amenaci amb multes el vaixell Open Arms. I que ens ho mirem des del sofà de casa".

"La frustració és veure com l'Estat és incapaç d'oferir una resposta política al clamor del 80% de la ciutadania i veure que ens està a punt de condemnar a molts anys de presó" ha afegit.

Cuixart també s'ha referit als últims frecs que han mantingut ERC i JxCat després dels pactes, quan els hi va retreure falta de sentit d'Estat i ha reclamat dialogar "també amb el PSC". "No només JxCat i ERC, sinó al conjunt del sobiranisme, CUP i 'comuns' inclosos. Cal molta més empatia entre ells o la societat els tornarà a passar per sobre. És bo que discrepen, però la solució passa pel diàleg, també amb el PSC".

Publicitat
Publicitat

8 Comentaris

Publicitat
#10 Marti, Barcelona, 14/07/2019 - 22:57

Aquest agitador que amb el seu ball sobre el cotxe de la GCivil es va doctorar en pocasolta no te ni la minima decencia de dir que la frase "No m'arrepenteixo de res, i ho tornaré a fer" ,no es d'ell sino del intim de Hitler, en Rudolf Hess i la va pronunciar l'ultim dia del judici de Nurenberg. No se li pot perdonar segrestar la entitat cultural

#8 Carlos Gomez, bestia amb forma humana, 14/07/2019 - 00:21

Sala i Martín : "Si me obligan a hacer un examen de catalán, simplemente dejaré la universidad catalana de manera inmediata"

lavanguardia.com 31-8-2010

I fa molt be. Solo se yerra al ganado.

#7 Carlos Gomez, bestia amb forma humana, 13/07/2019 - 22:54

El mesiansime local se li ha quedat petit aquest pobre mamarratxo.

Ell ja vol ser com la Coca Cola o com la Rosalia. I aixo amb nomes dos anys a la trena.

#5 joan, manresa, 13/07/2019 - 16:34

El Casal obrint la seva teuleria i esperant rebaixar la calorada que ens cau a sobre...----Els representants polítics han de decidir el que sa de fer....???I el poble...,no te res adir....???els resultats d'un passat ya no valen per un present...,o potser valen per temps indefinit...???Sr.Cuixart,sigui honest,valent i democràtic.Demani eleccions.

#5.2 Gironi mosquejat, Girona, 13/07/2019 - 19:05

Si que monti un partit i a veura si es troba com en jordi graupera a barcelona (municipals)

#4 recordad 6 y 7 septiembre, Barcelona, 13/07/2019 - 16:22

Dejando de lado la mentira del 80%, que ya aburre, lo que quiere decir, disfrazado en ese discurso powerflower, es que seguirán con el ansia de robar nuestros derechos civiles y nuestras libertades y con su intento de apropiarse de Cataluña como su cortijo particular para su uso y disfrute, mediante la atemorización, el acoso y la agresión