Publicitat
Política · 20 d'Octubre de 2019. 10:51h.

Cuixart tira llenya al foc

"Amb manifestacions ja no n'hi ha prou"

Cuixart tira llenya al foc

El president d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, s'ha dirigit al moviment independentista per dir-li que "hem de canviar" i ha manifestat que "ens hem de preguntar què està disposat a sacrificar cadascú". "Amb manifestacions ja no n'hi ha prou, cal assumir més compromisos", ha remarcat.

Cuixart admet en una entrevista al Preguntes Freqüents de TV3 que "hi ha una part de la societat que es resisteix a això", però insisteix que la funció de la societat és "pressionar, sempre des de la no-violència i l'exercici de drets fonamentals".

El dirigent independentista condemnat a 9 anys de presó pel Tribunal Suprem també exigeix a les institucions catalanes i als partits que donin una resposta unitària a la sentència del procés: "Us han empresonat un vicepresident i una presidenta del Parlament i heu de donar una resposta consensuada a la gent i que la gent l'entengui".

Jordi Cuixart exposa en aquest sentit que "quan votem els polítics els estem votant perquè ens solucionin els problemes" i subratlla que "per això cobren". "De veritat no ens poden donar una resposta unitària al Parlament i al govern?", es pregunta.

Finalment, creu que "aquesta mobilització constant acabarà forçant l'Estat a moure's" perquè dubta que puguin "mantenir tretze anys de repressió sense seure i parlar". "Tenim molt clars els objectius de la nostra mobilització: amnistia, autodeterminació i una solució política que l'Estat haurà de negociar", conclou.

Publicitat
Publicitat

54 Comentaris

Publicitat
#53 botifler1914, Waterpus, 21/10/2019 - 10:29

Freedom is not free.

Ya no es un win win.

#52 Copiado de Twitter, Barcelona, 21/10/2019 - 01:47

Dice Cuixart que el k perdió un ojo, k ponga el otro tb; k el que perdió el huevo, k pierda el otro tb; k el poli y la chica que están entre la vida y la muerte que se sacrifiquen. Que lo de hasta ahora no le vale. Y gente diciendo k esto va de libertad.

#51 Sergi Sergio, Barcelona, 20/10/2019 - 23:25

Lo veis como esta en la carcel por meritos propios, un tio muy limitado y muy cortito de luces que quiere ser el "nou martir catala".

#50 Vlac, Barcelona, 20/10/2019 - 23:20

9 años no son nada. Se merece 30 !!

#49 Carles Fortuny, Palau de la Degeneralitat, 20/10/2019 - 19:27

Si este personaje es un Gndhii yo soy Premio Nobel. Se asemeja más aun pirómano cínico.