Publicitat
Política · 9 de Juliol de 2019. 11:37h.

Cuixart veu perillar el Govern

El líder d'Òmnium acusa JxCat i ERC de "manca de sentit d'Estat total"

Cuixart veu perillar el Govern

El líder d'Òmnium, Jordi Cuixart, ara empresonat, ha criticat en una entrevista a El món a RAC1 la picabaralla JxCat-ERC i ha considerat que “és d’una manca de sentit d’Estat total. Necessitem els partits polítics. Però han d’entendre que són, això, una part. I si no són capaços de veure que entre el 2010 i el 2015 la societat catalana va fer saltar pels aires el sistema de partits, els hi tornarà a passar”.

“Si no vigilen, poden perdre la Generalitat. Jo tinc molt clar que ara mateix sóc més útil en la llarga mirada que en el regat curt. I a vegades penso que per tornar a néixer cal abans morir. Què vull dir amb això? Doncs que no cal preocupar-se molt si hi ha nous lideratges polítics”, ha dit.

“Jo el què vull és ser president d’Òmnium. Ara agrado a tothom perquè no sóc de cap partit. A la que em faci d’algun partit, deixaré d’agradar a tothom. Descarto la candidatura a la presidència de la Generalitat”, ha remarcat.

“Hem de ser més, però més determinants. No té sentit eixamplar la base si has de fer renúncies. La prioritat és quedar bé i sortir de la presó? No. El que no es pot fer és passar de declarar la independència a que la prioritat sigui un referèndum pactat que entusiasmi Espanya”, ha afegit.

Sobre la resposta a la sentència, ha manifestat que “no pot ser una manifestació i prou. És una cosa que ha d’anar més enllà. I que aglutini el 80% de la gent”. "És una cosa que no es pot dir perquè s’ha de decidir entre tots. Si Junts per Catalunya i Esquerra Republicana no es posen d’acord amb els ajuntaments i la diputació, com coi sabran el què han de fer amb això. Ens hem de fer costat i decidir junts. Crec això sí, en una mobilització constant però no permanent”, ha apuntat.

“Si vull sortir de la presó, o intentar-ho, tinc molt clar què haig de fer: dimitir com a president d’Òmnium, renegar de tot el què he fet i començar a dir tot allò que volen sentir. I és just el contrari del què penso fer", ha deixat clar, a més d'afegir que "parlar d’indults és un sense sentit. Ens allunya de la resolució del conflicte polític i ens faria allunyar del focus.”

“Jo tots els advocats me’ls estimo molt, ens han ajudat molt, però Melero parteix de la idea que no és un judici polític. I jo dic que sí que ho és perquè és com a conseqüència de l’exercici d’uns drets polítics. I el mateix puc dir pel responsable màxim dels Mossos quan va dir que tot estava preparat per anar a detenir el govern de la Generalitat”, ha sentenciat.

Publicitat
Publicitat

22 Comentaris

Publicitat
#20 Cris, Barcelona , 09/07/2019 - 22:34

Cuixart y todo el que tenga dos dedos de frente.

#19 recordad 6 y 7 septiembre, Barcelona, 09/07/2019 - 18:00

su lógica es:

YO cometo un delito tipificado, pero como soy YO quien lo comete no deben juzgarme ni condenarme, porque YO estoy por encima de la Ley y ningún poder humano debe tocarme ni un pelo

#18 Adrián, Barcelona, 09/07/2019 - 16:14

Tranquilo valiente. Tú estarás encerrado en una celda durante muchos años y eso no te afectará.

#17 Tabarnés puro, Barcino, 09/07/2019 - 16:02

Claro. Y si yo atraco a una anciana o un banco, no me meterán en la cárcel por delinquir, sino que estarán atentando contra mis derechos económicos, no te j...de!
Menudo iluminado.

#16 catalanoide , bcn, 09/07/2019 - 15:59

Cuixart, estarás o muchos años a la sombra o inhabilitado para cargo público durante mucho tiempo. Yo de ti pensaría en disfrutar la vida, si es q la aprecias, q dudo...