Publicitat
Política · 21 d'Agost de 2008. 09:53h.

Cullell: "ara convé la sociovergència"

L'exconseller ceu que "la casa gran no pot ser l'independentisme"

Cullell: "ara convé la sociovergència"

Joep Maria Cullell

El president del nou consell assessor de CDC i exconseller de la Generalitat, Josep Maria Cullell, ha afirmat en una entrevista a El Periódico que "la casa gran no pot ser l'independentisme", atès que "el centre exigeix moderació i una calculada ambigüitat. Unir molta gent catalanista que, la majoria, no és maximalista". "CDC va triomfar perquè va ser un partit de govern que va ocupar amb claredat i seny el terreny central", afegeix.

L'exconseller també afirma que "no crec en la desafecció. A CDC hi ha més independentistes i al congrés he vist com Felip Puig i Quico Homs han hagut de llimar posicions. Però Catalunya no ho és". "¿No ha vist el resultat electoral? S'enfonsa el Carmel, es col.lapsa la Renfe, Barcelona pateix la gran apagada... i el PSOE treu 25 diputats. ¡Com Felipe en el 82!", exclama, a més d'explicar que "per la final de l'Eurocopa, estava amb 200 joves voluntaris, d'escoles concertades, sociològicament pròxims a CDC. Tots pendents de la sort d'Espanya".

Cullell considera que l'independentisme ha augmentat a CDC perquè "s'ha fet una lectura errònia de la pèrdua de la Generalitat. Van creure que hi havia fugues a ERC, es van passar en la dosi de sal i pebre i ens vam allunyar del centre". "Cal que CDC tingui un programa que connecti amb la gran majoria de la societat. S'ha de fugir de l'essencialisme i buscar solucions als problemes que la gent normal té cada dia", expressa.

"Voldria que CiU tornés a vorejar el 45% dels vots, però, sent realistes, el que ara convé és la sociovergència. Em sap greu, perquè tinc amics pròxims a ERC, però el que és intel.·igent avui, per aplicar l'Estatut, és la coalició CiU-PSC, dos partits de govern", conclou.

Publicitat
Publicitat

76 Comentaris

Publicitat
#76 pere, santcu, 25/08/2008 - 09:11

Un bufanúvols és el que és... vet-ho aqui..encara no entenc perquè l'han fet tornar..en comptes de la casa gran del catalanisme aviat semblarà la casa de "tócame Roque" del desgavell que hi ha

#75 CATALONIA IS NOT SPAIN, CARDEDEU, 23/08/2008 - 22:44Inxènius (Barcelona)

23/08/2008

12:46
I QUI PODIA ESPAERQR QUE UN HEROI COM JORDI PUJOL QUE ES VA JUGAR LA PELL PER CATALUNYA ANS VENGUES PER UN PLAT DE LLENTIES PARA TODOS.

#74 utg, Sant Perico cantaor, 23/08/2008 - 20:19

Foc i aigua no lliguen

#73 Inxènius, Barcelona, 23/08/2008 - 12:46

Amb tots els respectes pels Cullels i Roques Junyents, que van treballar en temps difícils; gràcies a idees com aquestes tenim el "cafè per a tothom!, és a dir, el regionalisme disfressat d'avui dia.

#72 ramon, Castellar del Riu, 23/08/2008 - 10:44

Dona la sensació que el Sr. Collell comença a perdre facultats mentals.