Publicitat
Política · 1 de Febrer de 2009. 15:38h.

Cultura contracta ultres per vigilar monuments

Encarrega a l'empresa del líder d'España 2000 el control de diversos recintes

Cultura contracta ultres per vigilar monuments

José Luis Roberto, president d'España 2000, és el propietari de Levantina de Seguridad

Una empresa de seguretat propietat del polític ultradretà valencià José Luis Roberto, president d'España 2000, és, des d'aquest dilluns, l'encarregada de vigilar diversos recintes dependents del departament de Cultura de la Generalitat a Tarragona, segons ha informat el diari El País. Levantina  de Seguridad, una companyia amb diversos treballadors condemnats per agressions a València i Castelló, i el propietari de la qual és fundador del partit ultradretà Espanya 2000, desplegarà els seus agents de seguretat a monuments emblemàtics com el castell de Miravet, la cartoixa de Scaladei i el castell d'Escornalbou.

El diari explica que el departament de Cultura de la Generalitat, a les mans de Joan Manuel Tresserras (ERC), justifica la contractació d'aquesta empresa perquè, segons un portaveu, "compleix tots els requisits legals" i va "ser l'única que es va presentar al concurs".

També s'indica que els agents de Levantina de Seguridad, en molts casos expolicies nacionals i exguàrdies civils, estan especialitzats en la vigilància i control d'accés de locals nocturns i han protagonitzat nombrosíssimes polèmiques a la Comunitat Valenciana per l'agressivitat d'alguns dels seus agents. Alguns d'ells han estat condemnats.

S'afegeix que l'estètica dels vigilants, més pròxima a un grup paramilitar que a un guarda de seguretat, caracteritza els agents de Levantina de Seguridad. També els seus tatuatges i la simbologia que llueixen a la seva roba, que en alguns casos recorda motius neonazis.

Publicitat
Publicitat

13 Comentaris

Publicitat
#13 F.M., Lleida, 19/02/2009 - 21:37

A què ve l'escàndol?. Ideològicament són molt afins: ERC i España 2000 només es diferencien en el nom dels seus mites. Això sí, els d'ERC encara una mica més cutres.

#12 Nacho, Castellón, 07/02/2009 - 05:34

Xavi, pues tendrás que aguantarte, si no hablan catalán, el español es tan valido en Cataluña como en cualquier otro lugar.
Cada día que leo/oigo comentarios como el tuyo siento mas odio hacia parte de la comunidad catalana... cabestros...

#11 xavi, catalunya, 02/02/2009 - 16:19

Gràcies un altre cop ERC. Que bonic serà arribar al castell d'Escornalbou d'excursió i trobar un tio que no parla català i que a sobre et barri el pas.

#10 Xavier, Barcelona, 02/02/2009 - 14:54

A veure si us penseu que només podem contractar empreses d'indepentistes! La Generalitat governa per a tots, tinguin la ideologia que tinguin, i des del Departament no ens hi podem ficar.

#9 Paelletadeconill, Pais Valencia, 02/02/2009 - 13:45

Al Pais Valencia els plouen les denuncies, son ultradretans, racistes. El Coseller te que presentar la dimisio inmediata. No te perdo, i es molt vergonyos. ALS ENEMICS NI AIGUA!, VISCA EL PAIS VALENCIA!