Publicitat
Política · 16 d'Abril de 2021. 22:05h.

Cultura desvia sis milions més per productores de TV3

Per “impulsar la creació de continguts audiovisuals en català”

Cultura desvia sis milions més per productores de TV3

La consellera de Cultura, Àngels Ponsa, i la vicepresidenta i presidenta en funcions de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), Núria Llorach, han presentat “la renovació de l'acord iniciat l'any passat amb què es vol impulsar la creació de continguts audiovisuals en català per un import de 6M milions d’euros”, segons ha informat TV3.

Amb aquesta dotació, la CCMA obre novament aquest any una convocatòria “per seleccionar projectes de continguts audiovisuals que podran rebre ajuda pública, per a realitzacions que podran ser produïdes en règim de producció associada, en règim de coproducció, o en forma de compra de drets”.

Els continguts audiovisuals que podran acollir-se a la crida inclouran també obres cinematogràfiques i sèries de ficció, “d’acord amb els objectius comuns de promoció cultural i lingüística que tenen tots dos organismes”.

La CCMA i el departament de Cultura  seleccionaran els projectes “a partir dels criteris de qualitat, valor artístic i cultural, viabilitat econòmica del projecte, capacitat de projecció als mercats internacionals, capacitat d'atreure un públic ampli i transversal o l'encaix en una programació de televisió generalista” a través d'una Comissió de Valoració paritària entre representants d'ambdues entitats amb un total de 8 membres.

Llorach ha recordat que la inversió en el sector audiovisual ha disminuït a la meitat en els darrers anys i, en aquest sentit, ha "agraït aquest compromís institucional del Govern amb el sector audiovisual, que és percebut per a tots com una de les grans notícies de l'any en el nostre àmbit. Es tracta d'una injecció molt important de recursos per a la producció audiovisual independent, un sector estratègic al nostre país”.

Per la seva banda, la consellera Ponsa ha destacat que "amb aquest acord es dona compliment al doble objectiu del Govern i d'aquest Departament de contribuir a que el país disposi d'uns mitjans públics de qualitat i que el sector audiovisual català sigui competitiu, també en reconeixement al talent i la feina del món de la cultura en general”.

Publicitat
Publicitat

17 Comentaris

Publicitat
#19 pepe, andorra, 20/04/2021 - 13:34

la corrupción de los amiguetes de toda la vida solo q encima, escudándose en q promocionan una lengua, cuando eso es mas falso q la sonrisa de un político. La excusa para el reparto es lo de la promoción de un idioma, esto no lo hacen asi ni en Andorra q es lengua oficial, de igual forma q la excusa para los baizus es lo del sexo y el hembrismo.

#18 Carlos Gomez, bestia amb forma humana, 17/04/2021 - 21:58

Catalunya es l´unic lloc del mon on hi han mes escriptors que patinets electrics.

Coneixent el percal i com esta vertebrat aquest inaudit raconet del mon ja us podeu imaginar qui es la generosa dispensadora del pinso amb que els nostres saramagos omplen el seu famelic i molt agrait pap groc.

#17 Benet S., Barcelona, 17/04/2021 - 17:23

Poc ens pot sorpendre que aquesta banda de deliquents que tenen segrestades les institucions fagin tot el possible per aplicar el mestratge heretat de la corrupció. Han tingut mestres insignes que serien motiu per escriure un manual de les practiques mes miserables. No en tenen prou d'haver robat una tv publica, ara a repartir entre amiguets

#16 Hector, Barna, 17/04/2021 - 14:37

VERGÜENZA VERGÜENZA

#15 Nitato, Navarcles, 17/04/2021 - 13:24

Redes clientelares que nunca van cerrar. Si hay cambios va a ser para que se metan otros pero no para reducir el presupuesto astronómico de tv3 al nivel de una autonómica normal.