Publicitat
Política · 2 de Febrer de 2015. 17:17h.

Cultura va abonar 135.000 euros per l’arxiu del cunyat de Jordi Pujol

La diputada del PP, Alícia Alegret, diu que la compra es va fer “sense comunicat”

Cultura va abonar 135.000 euros per l’arxiu del cunyat de Jordi Pujol

Francesc Cabana, en una foto a l'Ateneu

El Departament de Cultura de la Generalitat va adquirir el passat mes de maig el fons d’història de l’empresa catalana elaborat per Francesc Cabana, cunyat de l’expresident Jordi Pujol, per un import de 135.000 euros.

Alícia Alegret, diputada del PP, recordava aquesta compra en la comissió parlamentària sobre la partida pressupostària de Cultura del passat 23 de gener. En aquest sentit, li deia al conseller, Ferran Macarell, que “no puc estar de preguntar-li per un fons que van adquirir l’any passat fora de pressupost, el fons Francesc Cabana, adquirit el maig del 2014 per 135.000 euros”.

Aquesta compra, segons la diputada, es va fer “sense comunicat, sense publicitat, es va signar un contracte el 27 de maig i es va publicar al Diari Oficial el 12 de juny. Qui va decidir adquirir aquest fons? Si es va contemplar en algun moment la donació? Per quins motius?”.

“Jo sé que, vull obviar que es tracta del cunyat del president Pujol, i avui li dono l’oportunitat que ens expliqui, perquè no ho han fet, tampoc li hem preguntat, per què es decideix fer aquesta compra quan el senyor Cabana havia fet un article, a més, demanant o posant a disposició del millor postor el seu fons”, afegia.

El conseller va respondre que “en aquest cas no hi ha res a discutir. Si conegués el fons del que està parlant, veuria que és perfectament lògic que un fons com aquest, que ha estat construït al llarg de molts anys, no tingui cap dubte que està molt bé que estigui allà on està, que és en l’Arxiu Nacional, i justament enriquint els fons col·lectius del país”.

“Com s’ha fet? Doncs, de la manera que es fa tradicionalment: a través de la proposta tècnica que ens ha fet en aquest cas l’Arxiu Nacional. I no té major volta que aquesta”, justificava.

Cabana, advocat i historiador de l'economia català, està considerat com un dels màxims expertes en història de la burgesia catalana. De fet, n’ha escrit més d’una trentena de llibres i desenes d’articles sobre el tema. President de l’Ateneu Barcelonès, està casat amb la germana de l’expresident de la Generalitat, Jordi Pujol.

Publicitat
Publicitat

9 Comentaris

Publicitat
#9 Raquel Martín Serrano, Viladecans, 03/02/2015 - 10:57

a la viuda del Sr. Benet, Dejo claro que no soy favorable a ningún pago /recuerdo la morterada que cobró la Sra. Baronesa Thyssen) por el fondo pictórico. T eso habiendo miseria y mugrientos que según unos tienen derecho a la vida (antiabortistas) y para otros es su leiv motiv del programa polítco

#8 Raquel Martín Serrano, Viladecans, 03/02/2015 - 10:55

Unos tanto en forma de renta vitalicia (ver noti de arriba de la página) y otros menos rendimiento del que puede obtener un chorizo de huerta (no llamo a nadie chorizo que conste). Si tanto vale per la memoria del país i els seus símbols, quizás se le podía pagar algo más al Cunyat y algo menos a la

#7 zenaida, Barcelona, 03/02/2015 - 01:00

Y...cuantas historias con dinero por el medio habrá?
Solo somos útiles para votarles a ellos ( los partidos) después nuestra opinión no cuenta, para nada...se les acaba el dinero y de donde lo sacan es de los gastos de los derechos de los votantes, sanidad, enseñanza, vigilancia, justicia, etc, etc

#6 Carlos Gomez, Bcn, 02/02/2015 - 20:53

Este hombre es que le dijo al Gran Delncunete ¿ Jordi de quina herencia estas parlant ??
Y como hombre desprendido que siempre ha sido Pujol, pues venga, que no falte de nada.
La patria es asi de generosa con sus heroes y el miserable Pujol con el dinero ajeno.

Catalunya SA: un pais, un negoci.

#5 Neferu, Barcelona, 02/02/2015 - 19:40

Para el Govern son más importantes las"cosas"que las personas.Por mucha historia y cultura que contengan esas "cosas", las personas deben estar por encima.Se cierran hospitales,quirófanos,se reducen plantillas de médicos y maestros pero,se pagan cifras escandalosas por archivos y por documentos.