Política · 29 d'Octubre de 2008. 13:01h.

Cuní es confessa "esparverat" amb Pilar Rahola

"M'estàs dient que la Val d'Aran és una nació?", es pregunta la periodista

El cas de l'óssa Hvala ha derivat en una discussió a Els Matins de TV3 entre Pilar Rahola, Josep Cuní i un ciutadà de la Val d'Aran. Rahola ha retret a Cuní la seva postura en el cas, i l'ha acusat de buscar "l'aplaudiment" de la Val d'Aran, a més de demanar-li "no t'excitis més del compte". El periodista, per la seva banda, li ha retret que "des de Badalona és molt fàcil organitzar els Pirineus". A criteri de Rahola, el futur de Vhala "no s'ha de decidir al marge dels aranesos, però que ho decideixin els aranesos tampoc".

Tot seguit, un ciutadà de la val d'Aran, Joan, s'ha confessat "indignat amb Catalunya". "No em sembla normal que des de Catalunya hagin de decidir que s'ha de fer a la Val d'Aran", ha explicat. Aquestes paraules han provocat la rèplica de Rahola, que li ha preguntat "i tu on estàs, a Marte?". "Jo sóc aranès -ha contestat el jove-. Igual que a vostè li molesta que des de Madrid decideixin per vostè perquè té una identitat pròpia que és la catalana, la meva és l'aranesa. Tinc una llengua, una identitat i una cultura diferent a la catalana".

Rahola li ha recordat que aleshores "estàs en una televisió estrangera". El jove ha reiterat que "Catalunya no és la meva nació, la meva és la que surt a la foto", en referència a la Val d'Aran. La periodista, davant la postura del jove, ha proposat "plantejar-se les ajudes públiques" a l'esmentat terriotori per part de Catalunya. Josep Cuní ha intervingut per a exclamar que "és que estic esparverat, és que estic esparverat per les teves respostes!".

"El que tu demanes per a tu, ho negues pels altres", ha lamentat el presentador de l'espai, davant del que Rahola li ha preguntat si "m'estàs dient que la Val d'Aran és una nació?". Cuní ha ho ha negat, però ha repetit que "el que tu demanes per tu, ho negues pels altres". El jove ha tornat a defensar la sobirania de la Val d'Aran.

Cuní, "esparverat"

127 Comentaris

Publicitat
#127 Catalana, Montblanc, 22/01/2010 - 18:30

Tothom sap que la Vall d'Aran no és catalana sinó occitana. Qui no ho sapiga és que és de Mart

#126 pedro, bcn, 15/05/2009 - 11:45

www.hijasdeputa.com

#125 Víctor, Lleida, 18/12/2008 - 15:34

Ei Rahola! Tu sí que vius a mart!

#124 Xavier, Ciutat de Mallorques, 17/12/2008 - 12:01

Arnau, hi ha una solució i és que la Rahoha s'en dugui tots els ossos a ca seva: demagògia per demagògia. aquesta tipa ja fa fàstic. I no em refereixo a la ossa. La Vall d'Arà és avui per avui part de Catalunya com Catalunya és part d'Espanya.

#123 Arnau, Esplugues de F., 17/12/2008 - 08:40

La Pilar no ha negat res, s´ha enfrontat a un tipus que venia a defensar als caçadors contra els pobres ossos. Els de la Vall d´Aran, amb aquest tema de l´os, esteu fent un ridicul internacional. Quina vergonya de primitivisme i manca de sensibilitat!