Publicitat
Política · 23 de Maig de 2014. 18:48h.

Cuní es queda sense debat

ERC, CiU i PPC s'han fet enrere

Cuní es queda sense debat

Cuní, durant el programa

8tv no farà finalment el debat entre candidats a les eleccions europees, que havia de moderar aquest vespre Josep Cuní. Tal i com ha confirmat la cadena mitjançant el seu Twitter, “ERC, CiU i PPC s’han fet enrere”.

Cuní, en començar el seu programa, ha confirmat que s’ha hagut “d’anul·lar el debat” després que “ERC, CiU i PP, per aquest ordre, ens ho hagin comunicat a les 14:00, a les 15:00 i a les 17:00 hores”.

També ha recordat que aquests partit havien “confirmat en diferents ocasions, i per escrit, la seva presència a la petició que els vem fer el 26 de març”. “Dilluns explicaré les raons, totes les raons, i les podré demostrar amb documents”, ha afegit.

D’altra banda, la Junta Electoral de Barcelona ha donat la raó a UPyD, partit que havia quedat exclòs del debat malgrat tenir representants al Parlament europeu. I és que la televisió del Grup Godó havia convidat el candidat de Ciutadans però no la cap de llista per Catalunya de la formació de Rosa Díez.

Just després de saber-se aquesta resolució, ERC, CiU i PPC han decidit retirar els seus caps de llista. El debat televisiu, doncs, finalment no se celebrarà. Estava, fins fa uns minuts, confirmada la presència de Javi López (PSC), Ramon Tremosa (CiU), Santiago Fisas (PPC), Josep Maria Terricabras (ERC), Ernest Urtasun (ICV-EUiA) i Javier Nart (C's).

Com que UPyD, tot i tenir diputats al Parlament europeu no havia estat convidada, el partit ha decidit presentar un escrit davant la Junta Electoral Provincial de Barcelona impugnant així la decisió de la televisió del Grup Godó. La Junta Electoral els ha donat la raó.

“Hem pogut comprovar que a Catalunya no existeix la pluralitat i veracitat informativa que l'article 20 de la Constitució estableix com a dret fonamental; on, paradoxalment, mitjans de comunicació privats com La Vanguardia i, de forma genèrica, el Grup Godó en les seves diferents divisions de premsa escrita i audiovisual (8TV i RAC1) sistemàticament exclouen de les seves informacions UPyD, tot i que actualment té representació parlamentària a Europa”, asseguren en un comunicat.

Publicitat
Publicitat

78 Comentaris

Publicitat
#49 joan, bdn, 26/05/2014 - 08:45

UPyD ha tret els mateixos vots que el partit animalista

#48 BEJOTA, bcn, 25/05/2014 - 12:42

"¿Qué interés tendría, pues, separarse de España y de la UE para acabar relegados a un club de inferior división [la EFTA, como propone ERC, o en su defecto, el EEE] en el que además sus socios son meros socios pasivos, que deben por tanto obedecer a los del club al que antes pertenecías?"

#47 AnaPerez, barcelona, 24/05/2014 - 19:44

El cuní es massa superb; el grup godó ja es pot anar adaptant a la realitat. Nart és un charlatán de fira i menteix com si res, al igual q en Javi López en Tremosa fa bé de no embolicar-se amb "personajillos"

#46 ramon, barcelona-c, 24/05/2014 - 19:25

En el pais "sense rigor" no se que faríam sensa alguns periodistes .Les formacions que es varen desdir del debat varen ser primer PP ,segón ERC, tercer CiU. Podem deduir que PP va valorar que un nou debat li faría perdre vots amb la delicadesa de Urtasu , ERC el mateix ambTerricabras,CiU sòla ??

#45 Francina, Reus, 24/05/2014 - 13:11

Al marge de la decisió d'ERC, CiU i PP, del tot correcte, al Sr. Cuní se li veu molt el llautó vers la causa sobiranista. Ja li està bé que el deixin plantat. Es mereix que li baixi l'audiència.