Publicitat
Política · 22 de Setembre de 2018. 10:16h.

Cunillera, "partidària" d'indults als polítics presos

La delegada del Govern recorda que "hi ha d'haver una sentència ferma"

Cunillera, "partidària" d'indults als polítics presos

La delegada del govern espanyol a Catalunya, Teresa Cunillera, diu que l'executiu de Pedro Sánchez no pot interferir en l'acció de la fiscalia. No obstant això s'ha mostrat partidària dels indults en cas que hi hagi condemna.

La delegada del Govern espanyol a Catalunya, Teresa Cunillera, ha dit que l'Executiu de Pedro Sánchez no pot interferir en l'acció de la fiscalia, però en una entrevista a Catalunya Ràdio s'ha mostrat partidària de, quan es dictin les sentències fermes per als polítics independentistes empresonats, indultar-los sempre que ells ho demanin.

Cunillera ha manifestat que "per concedir un indult hi ha d'haver una sentència ferma i hi ha d'haver una petició igual de ferma del que accepta la sentència". "Si es demana l'indult jo sóc partidària, clar. Però l'han de demanar", ha afegit.

La delegada situa el marc d'aquest diàleg en el marc de la Constitució i lamenta que "el Govern posa unes demandes que sap que no contempla la Constitució i, per tant, són impossible d'encabir en un àmbit constitucional com és l'espanyol o com és l'àmbit general constitucional".

"Nosaltres -ha assenyalat- oferim una reforma de la Constitució, oferim un aprofundiment de l'autogovern de Catalunya. Oferim coses que d'entrada el Govern diu que no, però crec que en general ells saben que aquest és el camí".

Teresa Cunillera ha recordat que el diàleg ha permès avenços, com ara la reactivació de la Comissió Bilateral Estat-Generalitat, els acords en matèria de seguretat o la reincorporació de la Generalitat a les converses sobre finançament.

Finalment, Cunillera ha descartat a aplicar l'article 155 a Catalunya "si no es trenca la llei", però ha advertit que "si es trenca, tot està obert". "Tant de bo mai més es trenqui la llei i mai més es torni a aplicar un 155", ha conclòs.

Publicitat
Publicitat

55 Comentaris

Publicitat
#33 Maurici, Palafrugell , 22/09/2018 - 20:57

Es del mismo grupito que marina geli i joan ignasi elena , les suenan verdad ? Falta otra k no m acuerdo ...en fin acomplejados de su patria al sevicio del separatismo .

#32 teruel existe, BCN, 22/09/2018 - 16:39

No tinc cap dubte que els penseu indultar tan aviat com pugueu. Però tambè és cert que com mès ho digueu, mès us costarà fer-ho. Vostès sabran. Jo, en el seu lloc, Déu no ho vulgui, callaria com un mort fins el dia de l'indult pròpiament dit.

#31 M. Pilar, Barcelona, 22/09/2018 - 16:10

Una declaració com aquesta no la pot fer, ni a títol personal, essent representant del Gobierno en Catalunya! És molt lliure de pensar allò que vulgui però, no exercint el càrrec que representa!!! Dimissió!!!

#30 Carles Ortí, Barcelona, 22/09/2018 - 15:16

Sento vergonya. Aquesta senyora ha de dimitir i ingressar en la nòmina de tants socialistes que sempre van ser separatistes.

#29 MariaBCN, Barcelona, 22/09/2018 - 15:04

O sigui que ens demana que fem com si no hagués passat res oi? Aquí uns fanàtics foten un cop d’Estat, divideixen la societat, ho passem fatal pensant que serà de nosaltres amb la por al cos de que el cop d’Estat tingui èxit, i ara que se’n vagin a casa seva, i segueixin cobrant de l’Estat! Es que s’ha begut l’enteniment SENYORA??