Publicitat

El covid demostra que l'independentisme no gestiona millor

Cura d'humilitat

Catalunya és la tercera regió de la Unió Europea més afectada per la pandèmia en aquesta cinquena onada, segons el Centre Europeu de Prevenció i Control de Malalties. Els fets han desmentit el que gran part dels líders independentistes defensaven, que Catalunya tenia una millor gestió que Espanya.

Els atacs a la gestió del govern espanyol durant la pandèmia van ser una constant. La llavors portaveu de Govern, Meritxell Budó, va arribar a afirmar a l'abril de l'any 2020 que si tinguessin competències no hi hauria hagut "tants morts".

No va estar l'única en atacar des de la Generalitat a la gestió del govern de Pedro Sánchez. El llavors president de la Cambra, Joan Canadell, ara diputat de Junts, va afirmar que "Espanya és atur i mort". L'exconsellera d'Educació també es va unir a l'allau de crítiques. Clara Ponsatí, va fer un tuit quan Madrid era al pic de la pandèmia -i el Palau de Gel utilitzat com a dipòsit de cadàvers- amb la frase "De Madrid al cel".

karma1.jpg

La Generalitat -tal com ha succeït a molts territoris de l'Estat- no ha estat l'excepció aconseguint gestionar la pandèmia a la perfecció. Tot i l'avanç de la variant Delta, Catalunya va iniciar la desescalada a principis de juny. En dues setmanes el Govern va aixecar el límit de 10 persones a les trobades socials i va reobrir l'oci nocturn, just abans de la revetlla de Sant Joan.

Argimon va estar un dels diferents consellers d'arreu de l'Estat que va demanar en reiterades ocasions al govern espanyol que es pogués treure la mascareta a l'exterior, ja que no era necessària si es podien respectar les distàncies. Finalment Pedro Sánchez va anunciar que la norma que obligava a portar mascareta als exteriors decauria el 26 de juny.

L'excés de confiança ha estat un dels majors problemes. La meitat dels brots d'aquesta cinquena onada s'han registrat a l'oci nocturn, els concerts i els festivals. Quan el Govern va iniciar la desescalada només un 20% de la població estava vacunada del tot. Ara, més de la meitat dels catalans, un 51,1% ja té la pauta completa de vacunació, segons el departament de Salut.

El conseller de Salut, Josep Maria Argimon va admetre aquesta setmana que "amb aquestes xifres de contagis, clarament no hem fet bé les coses". "No es pot pensar que tot està ben fet perquè, si no, no seríem on estem", va afegir en una entrevista a Catalunya Ràdio.

Publicitat
Publicitat

9 Comentaris

Publicitat
#11 Marti , Palafrugell, 19/07/2021 - 21:04

La rateta que escombrava la escaleta. Pero no tenía eines.

#8 joan, manresa, 18/07/2021 - 17:11

tinu.)a la Sra.Ponsatí,li aclarirem algunas cosetes..,potser el estar molt al nord está desconectada (els musclos i las patates ...)afavoreixen aquest estat...,-Segons dades de la Salut Catalana, tenim ya 200 personas es estat crític desde primers d'estiu ya superem els 48.000afectats ..,i li podríem posar mes dades..,pro per respecte callem.

#7 joan, manresa, 18/07/2021 - 17:03

El Casal, obrint la seva paradeta des de Moro-L'andina..---Es trist..,molt trist haber d'encetar els comentaris amb temas tant de fredor...,mirarem de ser breus...,i de no vomitar tot lo que tenim dintre...--- A qui no dimiteix ningú...,poden ensorrar tota CAT.., pro ells inmunes...,reconeixen errors pro la culpa es dels altres..,per Deu..,(cont

#6 Falsa alegria, Barcelona, 18/07/2021 - 16:54

I han tingut sort que gran part de la població té el cap més ben amoblat que tots els dirigents i no s'han tret la mascareta, encara hagués estat pitjor

#5 Culerdo, Perpinya infectada, 18/07/2021 - 15:28

Yo no pongo mis ahorros en manos de esta panda de enchufaos e incompetentes ni de coñe... Qué miedo dan.