Publicitat
Política · 17 de Maig de 2010. 15:59h.

Cursa per la independència

Reagrupament rivalitza amb López Tena i Uriel Bertran per enregistrar una ILP sobre l'autodeterminació

Cursa per la independència

David Vinyals (esquerra) i Roger Granados, a l'assemblea de Reagrupament del passat octubre

Reagrupament, el partit que lidera Joan Carretero, i el tàndem Alfons López Tena i Uriel Bertran, membres de la Coordinadora promotora de les consultes independentistes, rivalitzen per enregistrar una Iniciativa Legislativa Popular (ILP) per a la celebració d'un referèndum nacional sobre la independència de Catalunya.

Mentre Bertran i López Tena, estan recollint les firmes necessàries per poder presentar la ILP oficial de la Coordinadora, que entregaran el proper dilluns 24 de maig, al Parlament; David Vinyals, membre de la direcció de Reagrupament i de la Coordinadora, s'ha anticipat amb una ILP que conté la mateixa pregunta que les consultes sobiranistes.

Sobre aquest fet, Uriel Bertran ha puntualitzat que la iniciativa presentada  per Vinyals i unes altres dues persones en el Parlament "ha estat feta a títol individual" i no compta amb l'aval de la Coordinadora Nacional, el consell plenari de la qual no s'ha reunit per estudiar-la o pronunciar-se sobre ella. En aquest sentit, Bertran ha concretat que és molt possible que el pròxim 24 de maig pugui ser presentada ja davant del Parlament una altra sol·licitud de referèndum "encara que en aquest cas no estarà avalada només per tres persones sinó per diversos milers i per moltes entitats".

Per la seva part, Vinyals, que està associat a Reagrupament, encara que no forma part de la seva junta directiva, ha expressat la seva intenció de sol·licitar la Coordinadora que avali la seva iniciativa, si bé ha admès que de moment no l'ha valorat i que hi ha membres que no l'assumeixen.

Aquesta divisió interna dins del principal organisme de coordinació de les consultes locals soberanistes ja es va posar de manifest quan el propi Vinyals i altres membres de la Coordinadora van presentar pel seu compte el passat 14 de desembre una Iniciativa Legislativa Popular (ILP) davant del Parlament, que va acabar sent desestimada per la Taula.

Publicitat
Publicitat

11 Comentaris

Publicitat
#11 Dorotea, Barcelona, 18/05/2010 - 20:52

Segui reagrufòbics, senyors d' e-notícies.
Feu-vos-ho mirar, si us plau.
Ensenyeu tant el plomall que feu pena

#10 Geltrú, Barcelona, 18/05/2010 - 19:19


Firmes per una ILP? això és fer volar coloms i no perdre peu mentre es va entretenint el personal. El Parlament de Catalunya no té facultat legal per convocar un referendum sobiranista i aquests ho saben.

#9 sulfuro sulfuro, Barcelona, 18/05/2010 - 12:41

¡NO CORRAIS QUE ES PEOR¡
Sabio consejo al que nos atuvimos los que hicimos la mili.
Cuanto más despacio vayan el notorio notario y el Uriel, menos caerán...en ridículos como en Lérida y Reus.

#8 Montserrat, Calders, 18/05/2010 - 10:27

Que la Mesa del Parlament ens faci saber si està o no per parlar d'Independència i llibertat. Que els partits catalans es posicionin clarament. Només hem pogut votar si volem un estatut, som molts els qui volem votar Independència! que es mullin!

#7 SI, mollet, 17/05/2010 - 23:01

Si algú esta fen les coses, censa cap mena de dessitg de possar-se medalles ni per cap aspiració individual aquets no es altrè que RCAT.tots els demès no tenen cap interes pel pais,l´unic interes es el particular