Publicitat
Política · 16 de Maig de 2017. 21:18h.

Dades fiscals il·legals

Protecció de Dades obliga a destruir les de l’IRPF de la campanya “Declara’t a Catalunya”

Dades fiscals il·legals

El secretari d’Hisenda de la Generalitat, Lluís Salvadó

L’Autoritat Catalana de Protecció de Dades ha obligat la Generalitat a destruir les dades de l’IRPF dels exercicis 2013 i 2014 que els ciutadans van lliurar de manera voluntària arran de la campanya “Declara’t a Catalunya”. Ho ha fet arran d’una auditoria encarregada després de les declaracions de l’exsenador d’ERC, Santi Vidal.

L’auditoria recorda que les dades es troben guardades en empreses externes i que “tal i com es conserva el conjunt de dades fiscals lliurades voluntàriament per part dels ciutadans, aquestes no són accessibles per a la gestió tributària ordinària de l’Agencia Tributària de Catalunya”. Per aquest motiu, ha demanat “la supressió de la informació que no sigui necessària per a l’exercici de les funcions” de l’agència.

La Generalitat ha informat que “les dades en suport informàtic ja han estat destruïdes”. “Pel que fa a la informació en paper, el director de l’ATC, Eduard Vilà, ja ha donat les instruccions necessàries per a la seva cancel·lació i supressió”, assegura el Govern en un comunicat

L’ACPD també ha afirmat en el marc d’aquesta auditoria que l’Agència “no tracta dades identificatives, ni de caràcter tributari, que hagin estat obtingudes de manera irregular o il·legal”. També afegeix que l’Agència catalana utilitza les dades de les quals disposa “exclusivament per a l’exercici de les seves funcions, i no en fa cap tractament per a finalitats incompatibles o funcions que no tingui atribuïdes”.

Els treballs per fer l’auditoria han durat quatre mesos. Durant aquest temps, l’Autoritat Catalana de Protecció de Dades ha realitzat una sèrie de comprovacions en relació amb els sistemes d’informació amb els què opera l’ATC ( G@UDI i e-SPRIU ) i amb les unitats d’emmagatzematge de la xarxa d’àrea local de l’Agència, que és on habitualment es guarden els fitxers ofimàtics o d’usuari. A més, també ha analitzat les dades externes a les quals l’ATC té accés i que són resultat de convenis signats amb altres administracions com l’Agència Estatal d’Administració Tributària (AEAT), la Direcció General de Trànsit, la Tresoreria General de la Seguretat Social (TGSS) o les quatre diputacions catalanes.

Publicitat
Publicitat

9 Comentaris

Publicitat
#9 luis, barcelona, 17/05/2017 - 09:09

Diu:
......Els treballs per fer l’auditoria han durat quatre mesos.
¿Y esto como se ha pagado?
¿Me autorizais a decir. PANDILLA DE SINVERGUENZAS?

#8 Juan García, Ciutat de la Justícia, 17/05/2017 - 09:03

No sé si creireme'ls doncs són una colla de fatxendes. En qualsevol cas, 4 mesos per gestionar les 178 declaracions que es van fer a l'hisendanasiunaldacatalunya demostren la categoria del departament.

#7 Pep, Lleda, 17/05/2017 - 07:45

coneixent-los la destrueixen davant però tenen copia darrera jajaja

del País on pagar impostos seria voluntari al tenim les vostres dades i no s'escapa ningúuuu

bé, algúú si, els immigrants que si voten SI tindran piset i subvencions a dojo

#6 M, Sabadell, 16/05/2017 - 23:06

Es que si dice lo contrario, al día siguiente está en la cola del paro.

#5 Luis, Barcelona, 16/05/2017 - 22:50

¿Por qué tenemos que creernos lo que dicen?. ¿Quién ha nombrado a estos de la Autoridad catalana de bla,bla,bla?.
Hasta Pinocho tiene más credibilidad...