Publicitat
Política · 21 de Gener de 2015. 12:22h.

Daniel Fernández renuncia al final a l'escó

Després que el Parlament rebutgés suspendre'l de drets i deures mantenint la condició d'aforat

Daniel Fernández renuncia al final a l'escó

Fernández, en una imatge d'arxiu

El diputat del PSC al Parlament, Daniel Fernández, ha anunciat que renuncia a l'escó "de manera immediata" per la seva imputació per un presumpte tràfic d'influències en el cas Mercuri.

La decisió l'ha pres després que el Parlament ha rebutjat suspendre de drets i deures parlamentaris a Daniel Fernández, a qui el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) va acordar enviar a judici, al costat de l'alcaldessa de Montcada i Reixac (Barcelona), María Elena Pérez, i l'exalcalde de Sabadell (Barcelona) Manuel Bustos, per contractar a dit a una exalt càrrec del tripartit.

Perquè la suspensió quedés aprovada, calia que el ple ho acordés per majoria absoluta, és a dir, amb els vots d'almenys 68 dels 135 diputats, però s'ha quedat a un vot: 67 vots a favor de la suspensió, 33 en contra i 26 abstencions. Fernàndez, en el fons, continua gràcies a l’abstenció d’última hora d'Iniciativa, malgrat que ahir el protaveu adjunt del grup parlamentari ecosocialista, Joan Mena, va dir que hi votarien a favor.

La votació al Parlament s'ha produït després que, arran de la petició del mateix Fernández, la comissió de l'estatut dels diputats aprovés un dictamen en què va establir que es donen les causes de suspensió de drets i deures que estableix el reglament de la Cambra, atenent a l'obertura de judici oral per part del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC).

Publicitat
Publicitat

7 Comentaris

Publicitat
#6 Marina, L'Hospitalet, 22/01/2015 - 18:25

Bé, com a mínim ens serveix per treure'ns de sobre la paparra d'en David Perez, que estava cobran un sou com a assessor a l'Ajuntament de L'Hospitalet (per no fer absolutament res, of course) i ara se'n va al Parlament. Una despesa menys per a la ciutat i una mes per a tots els catalans

#5 Jordi Maracuyà, Sabadell, 22/01/2015 - 10:21

Te ha costao macho!

#4 Neferu, Barcelona, 21/01/2015 - 20:46

Bueno, no estamos acostumbrados a que renuncien por tanto, y a pesar de todo, eso le honra.

#3 Dani, Bna, 21/01/2015 - 17:18

Molt be, ara li queda buscar feina i guanyar-se la vida pencant, ja l'hem subvencionat prou

#3.1 laura, barcelona, 23/01/2015 - 15:23

Buscar feina? amb el carnet del PSC t'hi adjuntaven la plaça de funcionari de la Diputació de Barcelona...

#2 Josep-Maria, Barcelona, 21/01/2015 - 13:34

Com deia aquell gran futbolista, «No hase falta desir nada más».
I justament ens arriba això després d'assabentar-nos ("Ciutat Morta") del galdós paper que va jugar Iniciativa -en tant que part de l'ajuntament de Barcelona- en un afer que va perjudicar ciutadans d'aquests que Iniciat. diu defensar.