Publicitat
Política · 6 de Febrer de 2021. 13:36h.

Dard d'Illa a Esquerra

El candidat socialista afirma que "ERC ha estat còmplice de consolidar retallades des de 2013"

Dard d'Illa a Esquerra

El candidat del PSC a les eleccions del 14-F, Salvador Illa, ha afirmat que "ERC ha estat còmplice de consolidar retallades des de 2013" i que ha "blanquejat la pitjor cara de la dreta catalana" en favor d'unes suposades estructures d'Estat. Illa, que ha intervingut en un acte electoral del PSC a Salou, ha recalcat que les polítiques republicanes han anat "en detriment dels serveis públics essencials".

"PP, CiU i derivats comparteixen un mateix model ideològic, però ERC ha estat còmplice de consolidar aquestes retallades des de 2013. Blanquejant la pitjor cara de la dreta catalana, en favor d'unes suposades estructures d'Estat inexistents en detriment dels serveis públics essencials" ha denunciat Illa durant la seva intervenció.

"El fals camí cap a la seva república imaginària ha volgut amagar una nefasta gestió dels recursos públics. Catalunya és un gran país, ho té tot per tirar endavant, però aquest Govern l'ha deixat en les pitjors condicions. Per nosaltres estimar Catalunya és una cosa molt diferent del que diuen els independentistes" ha manifestat.

"Per nosaltres estimar Catalunya és no cavar trinxeres ni buscar la confrontació. Estimar Catalunya és fer que recuperi el prestigi, el lideratge, que torni a ser pionera i exemple per molts territoris d'Espanya. Que els catalans es retrobin entre ells, amb Espanya i Europa" ha insistit el candidat.

L'exministre de Sanitat també ha recalcat que "sempre que Catalunya ha avançat ha sigut de la mà del diàleg" i ha apuntat que "mai s'aconseguirà res des de la imposició ni dividint el país". "Els darrers anys a Catalunya han estat un desastre, ens han deixat una Catalunya dividida, en declivi, amb menys oportunitats" ha lamentat.

Salvador Illa ha fet una crida a "passar pàgina" del procés i ha criticat que "els catalans no mereixem tenir un govern que ens ofega, no mereixem tenir un govern que ens impedeix avançar, que ens divideix entre bons i mals catalans, que abandona els serveis públics".

"Em comprometo a passar del desgavell a les solucions" ha manifestat, recalcant que si ell és president Catalunya passarà "de la decadència al progrés, de l'engany a l'honestedat".

"No estem per empitjorar els problemes ja existents i menys en temps de pandèmia. Ens retrobarem. El retrobament és escoltar i empatitzar" ha apuntat en la seva intervenció, on ha fet una crida a "curar ferides" per "començar millor".

"La nostra campanya es resumeix en: aire nou en enfront de la decadència, aire nou enfront de la independència. Aire nou a la presidència de la Generalitat, al Parlament i aire nou a Catalunya. Diem: ja està bé, s'ha acabat, s'ha de passar pàgina, Catalunya necessita aire nou" ha reclamat.

Publicitat
Publicitat

2 Comentaris

Publicitat
#2 M Pilar, Barcelona, 06/02/2021 - 15:54

Hay que lograrlo!!! Ja n'hi ha prou!!!

#1 Joan Ferrandis, Barcelona, 06/02/2021 - 15:00

Lo que dice Illa es cierto. ERC bendijo en 2013 los recortes de Mas a los funcionarios, sanidad y enseñanza. ERC es un mero partido ultra nacionalista disfrazado de izquierdas.