Política · 23 de Juny de 2016. 14:30h.

De Alfonso dispara a tort i a dret

El director de l'Oficina Antifrau es veu un "cap de turc"

De Alfonso dispara a tort i a dret

Daniel de Alfonso

El director de l'Oficina Antifrau de Catalunya (OAC), Daniel de Alfonso, ha disparat contra tots durant la seva compareixença al Parlament, que ha considerat un "judici gairebé sumaríssim". A més ha reconegut reunions amb dirigents de totes les formacions amb l'excepció de la CUP. "Hi ha hagut sobrediligència en reunir-me amb tothom", ha sentenciado.

El cap de l'OAC ha acusat Albert Rivera de sol·licitar-li material sobre els seus adversaris polítics. "El senyor Rivera em va venir a veure i em va dir que em donaria suport, però em va demanar que els donés alguna cosa", ha revelat. "No siguin hipòcrites! Em reuneixo amb tots vostès!", ha reblat després de dir que també s'ha reunit amb gent de Junts pel Sí, PSC, PP i Catalunya Sí que es Pot.

De Alfonso, que ha demanat expressar-se en castellà,ha exposat que "sóc un director incòmode, i vostès volen evitar que es posi ordre en el tema de la corrupció". "Les converses -ha dit- s'han obtingut i distribuït de manera delictiva". "Avui m'ha passat a mi, però demà els hi pots passar a vostès", ha reblat dirigint-se als diputats.

Sobre les converses amb el ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz; De Alfonso ha recordat que "cap dels expedients dels quals em va parlar Fernández Díaz han tirat endavant" i ha explicat que "no sé si Rajoy ho sabia o no".

Tanmateix, ha demanat "disculpes per l'ús col·loquial de les meves expressions i pensar que les converses són secretes". "Intenten cessar a la persona que intenta prevenir la corrupció", ha dit.

Daniel de Alfonso ha dit que ahir "hagués dimitit, però saber que he fet bé les coses em dóna les forces per suportar-ho tot" i ha denunciat que "atacs evident contra mi". En aquest sentit, ha posat d'exemple que "ahir algú va entrar a casa meva".

També ha defensat que "sóc un home digne, recte, honrat, seriós i noble". "Si he de perdre alguna cosa, no serà la dignitat" i ha demanat als mitjans de comunicació que "mostrin la seva integritat i no tinguin por a les pressions, i contrastin la informació abans de publicar-la".

De Alfonso s’ha mostrat sorprès que alguns grups polítics que li han demanat reunions ara demanim la seva destitució. "Si em destitueixen tornarem a temps passats en matèria de lluita contra la corrupció”, ha advertit i ha instat als diferents grups parlamentaris que “no m'utilitzin de cap de turc en campanya electoral”.

Finalment, ha recordat als grups parlamentaris que “la falta d'ètica no està recollida a la llei com a causa de revocació" i espera que "ningú se salti la llei" a l'hora de cessar-lo. “Jo no he vingut a l'Oficina per ser depenent de ningú”, ha etzibat.

Totes les forces representades a la cambra llevat del PP –Junts pel Sí, el PSC, Catalunya Sí que es Pot, Ciutadans i la CUP– han aprofitat les seves intervencions per censurar l'actuació del director d'Antifrau i li han demanat que dimiteix abans que sigui cessat del seu càrrec.

Publicitat
Publicitat

53 Comentaris

Publicitat
#23 modium, Moià, 23/06/2016 - 19:06

De Alonso dispara a tort i a dret però li passarà com el Sergio Ramos que fallarà.

#22 GREGORIO, EGARA, 23/06/2016 - 18:51

La Venezuela del sur de Europa. Marca España.

#21 Joan Garcia, BCN, 23/06/2016 - 18:13

Excmo.Ministro Sr. Mafias. No es preocupi, encara li queden 2 dies fins diumenge per arreglar algun expedientet. Ho fará la UDEF, la UCO, el CNI, els civils,el cabo Alonso, el Marcelo o els seus sicaris del Periodico ??

#20 Cata.....quéééé??????, Montcada i Reixac, 23/06/2016 - 17:59

Sres politicos ¡¡¡¡No vale todo¡¡¡.No teneis categoría ninguna,sois serviles de los medios de comunicación ¡¡¡¡Y DE LOS QUE LOS MANDAN¡¡¡ (esto no sale)

#19 lo pep de la sal, montblanc, 23/06/2016 - 17:52

fastigós¡