Política · 9 de Maig de 2013. 11:49h.

De Alfonso, en castellà perquè “arribi a tothom”

El director l’Antifrau fa una ponència íntegrament en aquest idioma, tot i que “parlar en català també va amb el meu sou”

De Alfonso, en castellà perquè “arribi a tothom”

Daniel De Alfonso

El director de l’Oficina Antifrau de Catalunya, Daniel De Alfonso, ha pronunciat aquest dijous una conferència al ‘Primera Plana’ íntegrament en castellà perquè, segons ha dit, “pugui arribar a tothom” a través d’Internet. Fins i tot en el torn de preguntes, en què el director de El Periódico, Enric Hernàndez, l’ha interpel·lat en català, De Alfonso ha replicat en castellà, “tot i que parlar en català també va amb el meu sou”.

Sense concretar en cap moment la tasca que desenvolupa l’oficina que dirigeix, “per què he d’explicar els resultats de l’OAC si ja estan publicats a la web”, De Alfonso ha ocupat l’hora que ha durat la ponència en defensar l’Oficina com a eina “essencial” per recuperar la “confiança” de la ciutadania en les institucions.

En el torn de preguntes, el moderador ha prioritzat altres temes, i la qüestió d’e-notícies sobre la concreció del nombre d’expedients instruïts enguany que l’OAC ha fet arribar a Fiscalia, no ha estat contestada per De Alfonso.

Tot i la cinquantena de personal que té l’Oficina en plantilla, el ponent ha lamentat que no donen a l’abast pel volum de feina que acumulen. “Ja ens agradaria tenir més personal perquè no arribem a tot”, ha dit.

Sota el títol ‘Un impuls de confiança a Catalunya’, el dirigent ha presentat l’OAC com “l’òrgan que la societat necessita” perquè, com a fiscalitzador de les bones pràctiques de l’administració.

De Alfonso s’ha referit també a la importància de l’ens en la tasca de projecció exterior. L’OAC ha estat recentment designada com a membre de l’Associació Internacional d’Autoritats contra la Corrupció. L’ens català n’és membre del comitè executiu d’una associació de la qual formen part 124 estats.

El director de l’Antifrau ha evitat posicionar-se sobre la decisió emesa ahir pel Constitucional de suspendre la Declaració de sobirania del Parlament, però sí que ha opinat sobre la recent desimputació de la Infanta. Ha considerat que se li podria demanar responsabilitat per un “tercer civil responsable”. “Tercer beneficiari a títol lucratiu, perquè no ha col·laborat en l’obtenció, només s’ha beneficiat d’un delicte”, ha conclòs.

Publicitat
Publicitat

26 Comentaris

Publicitat
#20 Pere, Lleida, 09/05/2013 - 19:57

Ara sí. Al Sr. De Alfonso fins ara no l'han fet plegar pels inexistents resultats de l'oficina antifrau. Ara haurà de marxar per no haver en català. Al temps.

#19 albert, cornellà, 09/05/2013 - 19:30

i si hagués parlat en rús, la majoria dels russos que l'haguessin escoltat per internet, ara estarien joiosos de la seva conferencia...

#18 Jordi, Barcelona, 09/05/2013 - 18:00

Aquest home ja es va despenjar en una entrevista del Cunill dient que per ell tots els polírtics, així en general, estaven "sota sospita"

#17 Carcanada Splash, Winnipeg, 09/05/2013 - 17:37

De Alfonso cessament ara mateix. Si el Govern és coherent, l'ha d'enviar a cagar a la via ara mateix-

#16 Walzer, BCN, 09/05/2013 - 16:23

A aquest senyor l'hem de valorar pel que fa a l'hora de perseguir el frau i el valor que pugui mostrar en enfrontar-se a qui sigui. El percentatge del que fa ús en cadascuna de les dues llengües oficials del país és irrellevant (excepte per als talibans)