Política · 15 de Juliol de 2011. 12:19h.

De Alfonso serà el nou director de l'Oficina Antifrau

El candidat que ha proposat Mas compta amb l'aprovació del PSC i el PP

De Alfonso serà el nou director de l'Oficina Antifrau

Daniel de Alfonso Laso, al mig de la fotografia

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha proposat a Daniel de Alfonso com a nou director de l'Oficina Antifrau de Catalunya (OAC). De Alfonso és magistrat de l'Audiència de Barcelona, i assumirà aquest càrrec que va quedar vacant al gener, quan va morir el fins llavors director, el fiscal David Martínez Madero.

El Govern ha registrat aquest divendres la proposta de nomenament, que ara, haurà de comparèixer davant la comissió parlamentària d'Afers Institucionals i després ser elegit pel ple del Parlament, el que passarà en la pròxima setmana.

Així doncs, està previst que De Alfonso passi l'examen d'idoneïtat parlamentària el dilluns dia 18 i que sigui nomenat en primera votació director de l'Oficina Antifrau en l'últim ple abans de les vacances, el que se celebrarà del 20 al 22 de juliol.

L'elecció del director de l'OAC requereix el suport de tres cinquenes parts dels diputats en primera votació, és a dir, un mínim de 90 diputats -que ja té garantits-, ja que PSC i PPC van dir fa uns dies que no posarien traves al nomenament d'aquest magistrat per cobrir la vacant deixada per Martínez Madero. Encara que en una segona votació n'hi hauria prou amb una majoria de 68 vots.

Daniel de Alfonso té 47 anys i més de 21 d'antiguitat en la carrera judicial, està especialitzat en dret penal i estava destinat fins ara a la Secció Setena de l'Audiència de Barcelona.

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat