Publicitat
Política · 19 de Desembre de 2014. 15:38h.

De Gispert: “Callin!”

La presidenta del Parlament intenta posar pau entre CiU i PPC

De Gispert: “Callin!”

De Gispert, durant el ple

La presidenta del Parlament, Núria de Gispert, ha posat pau entre el PPC i CiU, durant el debat d’una moció sobre polítiques d’innovació. De Gispert fins i tot ha hagut de cridar “callin!”.

El diputat del PPC, Jordi Roca, ha assegurat, en to irònic, que “és fàcil aquí de seguida s’acusa de demagog a tothom, però vull recordar que en campanya el senyor Mas va prometre que amb la independència ‘Mas promete rebajar el cáncer y los accidentes de tráfico’”. En aquest moment la resta de diputats han criticat el seu comentari.

El portaveu parlamentari del PPC, Jordi Turull, ha demanat la paraula i li ha dit a Roca: “no faci broma amb aquestes coses –no faci broma en aquests coses–, vostès…”. En aquests moments els comentaris dels diputats del PPC des dels seus escons han tallat la intervenció de Turull.

I és per això que ha intervingut la presidenta del Parlament. “Volen callar, el Partit Popular, si us plau? Volen callar?”, ha dit. “No han demanat la paraula vostès, per tant, callin”, ha afegit.

Posteriorment el diputat de CiU ha seguit dient que “demanaria al senyor Roca que retirés aquesta expressió per una qüestió de serietat, perquè està fent mofa, està frivolitzant un tema que pateixen massa i massa famílies d’aquest país, i el que no pot ser és que ho justifiqui llegint el titular d’uns diaris. Ells creen la mentida i ells se l’expliquen”.

El portaveu del grup parlamentari del PPC, Santi Rodríguez, ha replicat que “m’agradaria saber en virtut de què el senyor Turull havia demanat la paraula per demanar votació separada i ha fet esment a un diputat del nostre grup i ha contestat a un diputat del nostre grup”. Després han començat les votacions.

Publicitat
Publicitat

6 Comentaris

Publicitat
#4 BEJOTA, BCN, 19/12/2014 - 20:18

ELECCIONS EUROPEES. Els 1.401.421 vots que van aconseguir ERC, CiU i ICV en són pocs en relació amb els 5.317.789 catalans cridats a les urnes. Tot just un 26% del cos electoral. "De cara a Europa, això no és força suficient", apunta. "Encara han d'aparèixer un milió de vots independentiste".

#4.1 BEJOTA, BCN, 19/12/2014 - 20:19

EL MATRIARCAT CATALÁ NO DESCANSA.

#4.2 El Nano de Sants, Nova Esquerra de l' Eixample, 22/12/2014 - 09:31

Com hauria de saber no sempre vota tot el Cens, i a partir de 200.000 vots més -segons el % de votants- ja hi hauria una majoria adequada per cumplir una elecció referendària

#3 Carlos Gomez, bcn, 19/12/2014 - 19:12

Habria que preguntarse seriemente en que pais vivimos, cuando una mujer como esa pueda ser Presidenta del Parlament, el segundo cargo mas importantde de Catalunya. Claro que la competencia que ha tenido no es como para esforzarse mucho: el jardinero Benach, tambien vivio y vive de eso mismo.

#2 guillermet, l'Ampolla, 19/12/2014 - 16:34

El Parlament és la cambra legislativa per a parlamentar. És a dir, per a parlar. Allavons no entenc com aquesta dona ordena als que parlen que callin. Això sembla casa Caburret on fins el més tonto pixava dret.

#2.1 El Nano de Sants, Noiva Esquerra de l' Eikxample BCN, 22/12/2014 - 09:28

Doncs el Reglament estableix com s'han de respectar les paraules donades i no es poden interrompre...