Publicitat
Política · 7 de Gener de 2013. 08:54h.

De Gispert creu que l'Exèrcit se n'ha de mantenir "totalment al marge"

La presidenta del Parlament diu que "això dels militars no ens ha de preocupar"

De Gispert creu que l'Exèrcit se n'ha de mantenir "totalment al marge"

Núria de Gispert, a 'Els matins' de TV3

La presidenta del Parlament, Núria de Gispert, creu que l'Exèrcit s'ha de mantenir "totalment al marge" del procés sobiranista de Catalunya i ha lamentat "la provocació" del ministre espanyol de Defensa, Pedro Morenés, durant l'acte de celebració de la Pasqua Militar. En aquest sentit, ha instat a "no fer cas" paraules del membre del Govern espanyol.

En una entrevista a Els matins de TV3, ha apuntat que "parlant la gent s'entén" i ha exposat que "des de Catalunya hi ha poques provocacions. Intentem fer veure que no les sentim perquè l'important és treballar i tirar endavant". "Això dels militars no ens ha de preocupar", ha afegit.

D'altra banda, la presidenta del Parlament ha volgut anteposar la sintonia entre el poble català i la càmera: "el poble de Catalunya no està adormit sinó ben despert, de manera que el Parlament està bé en sintonia amb el poble".

De Gispert ha assenyalat que ella té poca ocasió de fer discursos i que el seu paper és d'àrbitre, però s'ha referit al Parlament amb el qual va iniciar el seu segon mandat com a presidenta, en què va posar l'accent en l'"ànima social i nacional ", que segons ell van juntes. "La crisi és la més forta dels últims cinquanta anys", ha advertit.

En aquest punt, la dirigent ha augurat un 2013 amb "més sacrificis, no tant en retallades, però sí en impostos", i ha assegurat que en les pròximes reunions de la Mesa del Parlament s'abordarà el debat dels sous dels diputats.

Publicitat
Publicitat

33 Comentaris

Publicitat
#15 antoni, dura i gorda, 07/01/2013 - 23:51

La Núria debería leerse la Constitución Española, la cual le otorga el poder que ahora tiene

#14 Oriol, Barcelona, 07/01/2013 - 20:55

El més lamentable és que als espanyols NO ELS FA VERGONYA tenir un exèrcit tan caspós i patètic que es creu cridat a governar! no s'adonen que aquesta merda d'exèrcit és un dels elements que els ha mantingut històricament endarrerits i farcits de dicatdures. N'estan orgullosos! vergonya, em faria...

#13 Josepm, Manresa, 07/01/2013 - 19:43

És molt trist que el partits posin al capdavant dels governs persones segons quotes, si fos per vàlua, aquesta bona senyora estaria a casa seva fent mitja, ja que no crec que serveixi per gran cosa més. Quin nivell el govern dels millors.

#12 101 Airborne, Roses, 07/01/2013 - 18:50

No hace falta el ejercito,se aplicarán las leyes como en Honduras con el presidente Zelaya,se quiso pasar la Constitución por el forro,y las autoridades fueron a detenerlo a su casa y lo sacaron en pijama!,e internacionalmente que paso? absolutamente nada! respaldaron la acción.

#11 spanish, Madrdi, 07/01/2013 - 17:34

Gispert "la fada" t´has llegit la Constitució Espanyola ? pot agradar mes o menys o res.......pero de moment és la que hi ha