Publicitat
Política · 24 d'Octubre de 2013. 14:45h.

De Gispert i Cañas fan les paus

Està "absolutament d'acord" amb el diputat de C's que les transaccions no es poden presentar "mig minut abans de les votacions"

De Gispert i Cañas fan les paus

Cañas i De Gispert

La presidenta del Parlament, Núria de Gispert, ha manifestat que "està absolutament d'acord" amb el portaveu de Ciutadans, Jordi Cañas, i ha demanat als grups parlamentaris que presentin abans les transaccions a les mocions perquè no hi hagi problemes quan es voten, com ha passat amb la moció sobre la negociació del sistema de finançament autonòmic. 

Cañas, que ha demanat votar per separat tots els punts, ha pregat als grups parlamentaris que "intentin fer arribar els documents resultants dels acords amb suficiència" i De Gispert ha compartit aquesta reflexió: "estic completament d'acord amb vostè i ho anirem repetint en cada moció si és necessari".

Després d'altres intervencions, Cañas ha tornat a demanar la paraula, aquest cop en català, per "saber què votaré" i la presidenta li ha aclarit els dubtes que tenia. De Gispert ha aprofitat l'aclariment per advertir els grups que "això ha d'anar més avançat perquè si no la Mesa no pot saber el que votem".

Després de votar la moció, Cañas ha tornat a demanar la paraula per manifestar-li a la presidenta que "sembla que vostè ha fet una votació conjunta dels punts 8 i 9". "Té raó", ha dit De Gispert, que, tot seguit, ha tornar a cridar els diputats a votació.

La votació s'ha allargat durant més de deu minuts i De Gispert ha advertit als grups parlamentaris que "no es poden presentar els textos de les transaccions mig minut abans de les votacions. No es poden presentar".

"Per tant, això que ja ha passat altres vegades, els demano que no passi. I si torna a passar, des de la Mesa haurem de limitar el temps per presentar-les". "No podem presentar els papers d'aquesta manera. I ja està!", ha conclòs.

Aquest gest arriba després que la president, la Mesa i la junta de portaveus es comprometessin a no repetir la “imatge lamentable” i “molt greu” que es va donar durant el darrer ple, quan el PPC i C's van abandonar l'hemicicle durant el debat de la moció d’ICV-EUiA sobre les polítiques públiques de la memòria.

Publicitat
Publicitat

3 Comentaris

Publicitat
#4 Guillem, PPCC, 24/10/2013 - 22:24

Una presidenta del Parlament pot dir: "Jolin"?

Aneu retallant en educació aneu...

#3 Jessb, Barcelona, 24/10/2013 - 15:55

Doncs quedeu aqueta nit a sopar i despres " en tu casa o en la mía?"

#1 BEJOTA, BCN, 24/10/2013 - 15:15

PONLES AL DÍA ,SR. CAÑAS, PORQUE ESTÁN MAL ACOSTUMBRADOS .HACEN Y DICEN LO QUE LES DA LA GANA EN EL PARLAMENT Y, SI ALGUIEN LES RESULTA INCÓMODO COM EN SU DÍA ALEIX VIDAL QUEDRAS, LO ELEIMINAN GRACIAS A LA PERVERSA LEY ELECTORAL.