Publicitat
Política · 24 de Juliol de 2015. 18:44h.

De Gispert no anirà a la llista

La presidenta del Parlament anuncia que acaba carrera política

De Gispert no anirà a la llista

De Gispert saluda Mas (Foto: Parlament)

La presidenta, Núria de Gispert, ha tancat el darrer ple de la legislatura anunciant que acaba la seva carrera política després de quaranta-quatre. De Gispert ha dit que “vivim un moment històric i és hora de fer pinya”.

En aquest sentit, ha demanat als diputats de la pròxima legislatura que consolidin la centralitat política del Parlament, que “explorin sempre vies de diàleg, de pacte i de concòrdia” i que treballin, “sense descans ni treva, per un futur millor per a Catalunya”.

Abans d’aixecar la sessió, la presidenta ha donat la paraula als representants dels set grups parlamentaris amb motiu del finiment de la legislatura davant la pròxima convocatòria d’eleccions per al 27 de setembre.

Han pres la paraula des dels seus respectius escons, i en aquest ordre, Pere Bosch (ERC), Miquel Iceta (PSC), Alícia Sánchez-Camacho (PPC), Joan Herrera (ICV-EUiA), Albert Rivera (C’s), David Fernàndez (CUP), Marina Geli (diputada no adscrita), Roger Montañola i Jordi Turull (CiU).

Després ha intervingut la presidenta que ha destacat l’honor de ser la primera dona que ha presidit el Parlament i el privilegi d’haver pogut culminar la seva trajectòria pública presidint la cambra durant dues legislatures. Ha recordat que des dels 22 anys, que va iniciar la seva vida laboral, fins avui que en té 66, ha treballat “pel servei públic, per la comunitat, pel país, i sempre ho he fet amb il·lusió, orgull i satisfacció”.

De Gispert ha dit que les dues darreres legislatures, que han durat cinc anys, “han estat breus però intenses, breus però complexes, amb debats difícils, amb confrontacions dures i en algun moment fins i tot desagradables. Malgrat el soroll i els aires de dramatisme i catastrofisme d’alguna sessió de control, crec que s’ha fet bona feina entre tots. Perquè totes les iniciatives s’han treballat en benefici del país, des de plantejaments diferents, sovint oposats, però pensant en el país i en la ciutadania”.

La presidenta s’ha adreçat al president de la Generalitat per agrair-li “el seu coratge, la seva honestedat, la seva perseverança, la seva exquisida correcció institucional i, sobretot, la seva ferma voluntat que Catalunya pugui assolir cotes de sobirania plena”.

Publicitat
Publicitat

15 Comentaris

Publicitat
#16 laura, lleida, 27/07/2015 - 12:58

Després de 40 anys amb càrrecs, plega. Uf ha costat! però no plega així com així ens deixa l'hereu, q ara presenta com a conseller municipal I més endavant ja veurem.Ès lògic per una filla política del ex president Pujol. Si ell tenia un here doncs ella també.Som-hi!

#15 Nestor, Andorra, 26/07/2015 - 14:09

Un carcamal menos

#13 Titot, El masroig, 25/07/2015 - 13:18

De fet té davant seu un futur esplendorós, a les festes infantils dels Mc Donalds catalans, disfressada de fada madrina, amb la vareta màgica.

#12 naranjito, Zaragoza, 25/07/2015 - 12:15

He visto cosas que vosotros no creeriais. Atacar con listas extrañas de Mas y Oriol. He visto estelados en cadena brillar con marcialidad,más allá del Arco de Bará.Todos estos momentos se perderán en el tiempo...como lagrimas en la lluvia. Es tiempo de exiliarse.

#11 sr Pepito , Lerw, 25/07/2015 - 11:50

Ya sabemos quiénes son los primeros en abandonar el barco cuando este se hunde.

#11.1 Casper, Bcn, 25/07/2015 - 13:47

El Senior PePeíto tiene razón, esas cosas pasan en los barcos, en los gobiernos y hasta en los mejores geriátricos.