Publicitat
Política · 13 de Desembre de 2011. 13:30h.

De Gispert rectifica

Admet que "l'essència d'un parlament és parlar lliurement" però demana "cortesia i respecte parlamentaris"

De Gispert rectifica

De Gispert, en una foto d'arxiu

La presidenta del Parlament, Núria de Gispert, ha defensat davant la mesa i la junta de portaveus "la llibertat d'expressió dels diputats i les diputades" i ha dit que, entre les seves funcions per mantenir l'ordre de les discussions i per dirigir els debats amb imparcialitat, no hi ha la de determinar quines expressions poden emprar-se o no en el debat parlamentari.

També ha demanat als portaveus que traslladin als diputats dels seus grups i subgrups la necessitat que els debats es desenvolupin en els termes de "cortesia i respecte parlamentaris", la qual cosa és plenament compatible amb expressar amb contundència les discrepàncies polítiques.

La presidenta ha reiterat que va cridar a l'ordre interpretant el que s'havia expressat a les juntes de portaveus de l'11 d'octubre i del 22 de novembre -a la primera a instàncies del portaveu del subgrup de Ciutadans i a la segona del portaveu del grup socialista-, en què es demanava a la presidència que es vetllés perquè en el decurs dels debats s'evitessin expressions com "Espanya ens roba" o "els espanyols són una banda de mafiosos", que alguns diputats havien fet servir en el debat parlamentari.

De Gispert ha volgut deixar clar que "en cap cas, cap membre de la mesa, i jo la primera, no hem volgut conculcar un dels principis constitucionals i democràtics més importants, que és la llibertat d'expressió, que compartim, defensem i així ha estat norma de la casa durant trenta-un anys. L'essència d'un parlament és parlar lliurement, això sí, guardant el mínim decòrum vers els altres i les institucions, amb el deure de tractar-se amb cortesia i amb respecte a les normes d'ordre i de disciplina establertes per reglament".

La presidenta ha afegit que entre les seves funcions "no hi ha la de determinar quines expressions poden emprar-se o no en el debat parlamentari", perquè si en el decurs d'un debat "algun diputat considera ofensiva o injuriosa alguna expressió, sap que sempre ha pogut exposar la seva discrepància en els generosos torns d'al·lusions i de contradiccions que aquesta presidència concedeix en l'exercici de la seva autoritat".

Publicitat
Publicitat

20 Comentaris

Publicitat
#15 Ona, Atzaneta d'Albaida, 14/12/2011 - 09:23

Aquesta de Gispert s'ha quedat amb un bon pam de nas, els dels seu propi partit l'han obligat a rectificar, perquè una decisió tan inquisidora i totalitaria, a més d'espanyolera com aquesta no l'hauria pres ni un president del parlament sociata. De Gispert dimissió!

#14 ramon, barcelona-c, 13/12/2011 - 23:27

Lamentable la decisió de la sra Gispert respecte al sr Tena com ho va ser el día del plé del Parlament en el moment de votar les esmenes dels partits entre d'altres el del sr Tena.Sensació de vergonya per incompetencia .Al voltant de qui mana hi ha d'haber gent encara mes intel.ligent.

#13 Eduard VF, Barcelona, 13/12/2011 - 20:40

No és,només, la llibertat d'expressió en genèric: El que va conculcar la encara presidenta del Parlament va ser la llibertat dels nostres diputats de dir allò que considerin oportú, en ple exercici de la seva funció de representats populars, elegits democràticament per la població.

#11 Red Baron, Viladecavalls, 13/12/2011 - 18:17

Aixó continua demostrant que tenim un Parlament de fireta.

#10 Eduardo González Palomar , Manlleu, 13/12/2011 - 18:09

Tan pronto como algún diputado en Catalunya, en sede parlamentaria, refiera las lindezas del ultracatalanismo con escrupulosa exactitud, advertirán en qué queda esa ?libertad de expresión?.