Publicitat
Política · 9 de Juny de 2015. 18:25h.

De Gispert 'trenca' la neutralitat institucional

La presidenta del Parlament es posiciona a favor de la independència malgrat el seu càrrec

De Gispert 'trenca' la neutralitat institucional

De Gispert, durant l'entrevista

La Junta de Portaveus del Parlament ha viscut aquest matí un moment inusual de tensió quan el portaveu del PSC, Maurici Lucena, ha criticat la presidenta de la cambra, Núria de Gispert, per fer campanya a favor de la independència malgrat el seu càrrec institucional.

De Gispert, entrevistada a Catalunya Ràdio, ha afirmat que "amb la centralització anunciada pel president Aznar i amb tot el treball que es va fer de la reforma de l'Estatut se'm va caure la bena dels ulls".

La presidenta ha defensat superar el marc actual perquè "en termes teòrics, en legalitat i seguretat jurídica hi estem d’acord tots, però en el moment que poses aquests dos conceptes a la pràctica i amb una experiència de 35 anys dius home no… si ens hem passat 35 anys estenent ponts de diàleg amb Madrid, 35 anys obrint portes a terceres vies… La última i la més flagrant l’Estatut del 2006".

"El que no podem és que tot això vagi lligat a un diàleg amb un Estat que no en vol parlar, que no ens parla, que no ha donat resposta a res i amb una legalitat que no es mou. Doncs nosaltres estem aquí per moure-ho, i si és possible la mourem perquè no volem fer les coses il·legalment", ha afegit.

Lucena ha expressat "contundentment" la seva queixa, segons fonts que estaven presents. El dirigent socialista ha insistit que són "declaracions impròpies" de la presidenta del Parlament que hauria de ser un càrrec institucional. També les ha qualificat d'"extemporànies i perilloses".

PPC i Ciutadans no han criticat Núria de Gispert durant la Junta de Portaveus perquè, entre d'altres raons, no havien escoltat l'entrevista de Mònica Terribas. Però el portaveu 'popular', Enric Millo, en la roda de premsa ha afirmat que és "improcedent i fora de lloc".

"En un país de tradició democràtica, la presidenta del Parlament hauria de dimitir per la posició partidista", ha insistit. En la seva opinió, "la presidenta de la màxima institució no pot dir que les lleis s'han de complir si et ve de gust".

Publicitat
Publicitat

19 Comentaris

Publicitat
#12 BEJOTA, bcn, 10/06/2015 - 17:48

"Donges advierte a Mas de que su plan secesionista es "irresponsable" y que dejaría a Cataluña fuera de la UE y del euro.
El economista, ex asesor de Merkel, insiste en que a Cataluña "no le interesa separarse de España".

#12.1 BEJOTA, BCN, 10/06/2015 - 18:12

SRA. DE GISPERT:OBLIDI EL PROCÉS ,PROMOGUT PEL MATRIARCAT CATALÁ PERQUE HA PERDUT AMB UN VERGONYÓS RESULTAT (VEURE EL 27% DEL 9-N).

#11 Manolo, Barcelona, 10/06/2015 - 13:45

Esta pajarita me ha dercepcionado

Ha resultado ser un submarino bien pagado, de los que ha ído colocando Convergencia en Unión

Ahora la voz de su amo les pide que den un paso al frente

#10 carlitus, barcelona, 10/06/2015 - 10:40

Algú pot esperar alguna mostra de responsabilitat de tota aquesta colla?

#9 Observer, Planet Earth, 10/06/2015 - 01:43

En España (por extensión Cataluña) no existe la representación. Damos por valido un sistema donde unos partidos encajados dentro del estado juegan a ser dictadores por unos años, repartir prebendas, corromperse. Tradición democrática tiene EEUU; el infantilismo catalán supera todo lo concebible

#9.1 Jesús, Murcia, 10/06/2015 - 17:13

La democracia representativa del Congreso, del Senado o de los parlamentos autonómicos, ya sean el catalán o el murciano es la misma. Es el mismo sistema. No sé por qué empiezas generalizando a España pero terminas hablando de "infaltilismo catalán". Será porque te molesta Cataluña.

#8 Pere, Granollers, 09/06/2015 - 23:18

Però quins titulars més mal intencionats! I el President Benach no s'havia declarat a favor de la independència? Es que se president/ta d'una institució esborra la ideologia?
Un titular penós

#8.1 Gunila Garcia Quispe, barcelona, 10/06/2015 - 08:14

Benach era independentista. No es va declarar mentre era president del parlament en favor de la independència ni de no complir lleis. Home ja!