Publicitat
Política · 2 de Maig de 2014. 09:25h.

De Guindos diu que la independència "seria una desraó"

El ministre afirma que "Catalunya seguirà formant part d'Espanya, perquè és el millor per a tots"

De Guindos diu que la independència "seria una desraó"

Luis de Guindos

El ministre d'Economia, Luis de Guindos, ha afirmat que "la independència de Catalunya seria una desraó i un sentit absolut". En una entrevista a El Mundo diu que "jo ni em plantejo una Catalunya independent".

"L'argument fonamental -defensa- és que és molt més fàcil la recuperació i la prosperitat de tots amb la situació actual, tenint en compte a més que Catalunya és un motor importantíssim de l'economia espanyola". "Catalunya seguirà formant part d'Espanya, perquè és el millor per a tots", afegeix.

De Guindos diu que la seva impressió dels empresaris catalans "que parlen amb mi" és que "estan convençuts que la solució racional i viable és continuar formant part d'Espanya". El ministre manifesta que el Govern espanyol "és conscient que hi ha una desafecció social a Catalunya i, dins de la Constitució, estem disposats a negociar amb ells i solucionar-ho".

El titular d'Economia de l'Executiu de Mariano Rajoy apunta que "els catalans necessiten aquest finançament per mantenir els serveis bàsics" i afegeix que "el Govern espanyol no abandonarà els catalans". En aquest sentit, el ministre explica que es va trobar amb una família catalana a Nova York que li va demanar que "no ens deixin, no ens abandonin" i "jo els vaig respondre que per descomptat que el Govern mai no abandonarà els catalans".

Finalment, Luis de Guindos lamenta que la Generalitat "no col·labori amb la unitat de mercat" perquè "és un error de les comunitats amb empreses que venen a la resta d'Espanya". "No es pot acceptar que per un plantejament ideològic perjudiquin les empreses ubicades a la seva comunitat", conclou.

Publicitat
Publicitat

35 Comentaris

Publicitat
#22 BEJOTA, bcn, 04/05/2014 - 16:05

Independencia

No del 47%.

El apoyo a la independencia es en realidad de un 37%.

Convivencia descubre el sesgo de la encuesta de la Generalidad, con notables desviaciones en la representatividad de los encuestados.

#21 BEJOTA, bcn, 03/05/2014 - 20:25

El apoyo a la independencia es en realidad de un 37%.
Convivencia descubre el sesgo de la encuesta de la Generalidad, con notables desviaciones en la representatividad de los encuestados

#20 Manel, bcn, 02/05/2014 - 21:28

Té raó quan diu que la independència és desraó. Espanya, amb la seva potent democràcia i el seu entranyable 27% d'atur i els seus treballadors pobres, és un exemple al món. Ha ha ha ha...

#19 Alvar, Bcn Española, 02/05/2014 - 15:48

Els epidemiòlegs diuen que el volemvotar es cura amb amor, apagant TV3 i gaudint de la vida.

#18 Alvar, Bcn Española, 02/05/2014 - 15:44

Els epidemiolegs diuen que el volemvotar es cura amb amor, apagant TV3 i gaudint de la vida.