Publicitat

El nou president de l'Associació Catalana de Municipis va començar a les joventuts de CDC

De la JNC a l'ACM

Buch, el dia que va ser escollit president de l'Associació Catalana de Municipis

L'alcalde de Premià de Mar, Miquel Buch, s'ha consolidat com una de les figures emergents a CDC. Buch va ser escollit el passat 1 d'octubre com a nou president de l'Associació Catalana de Municipis en substitució de l'alcalde de Marotell, Salvador Esteve, nou president de la Diputació de Barcelona, malgrat que el seu municipi no superar els 28.000 habitants.

Buch -nascut en aquesta localitat el 1975- va ser escollit alcalde després de la mort de l'anterior, Jaume Batlle, just abans uns mesos de les eleccions. A les eleccions del 2007, CiU va assolir nou regidors -en tenien 6 a les del 2003- i ara han pujat a 10.

Casat i amb dos fills, va començar la seva trajectòria política l’any 1996, amb 19 anys, quan va iniciar la seva militància a la Joventut Nacionalista de Catalunya (JNC) i a CDC. A la JNC va ser conseller nacional des de l’any 1997 fins al 2006, any en que va deixar la militància per motius d’edat.

A la mateixa organització va començar la seva tasca exercint de president local de Premià de Mar, després de la comarca del Maresme i més tard, de l’Àrea Metropolitana de Barcelona. En els darrers quatre anys va formar part de  la direcció nacional dels joves de Convergència. A CDC és conseller nacional des de l’any 2004 i ho és també de la Federació de CiU. Durant una temporada, també, va ser vicepresident del partit a la comarca.

En el pla municipal, va ser candidat per primera vegada a les eleccions de 1999. Malauradament, la mort sobtada de Lluís Cerdà el va portar a accedir a l’acta de regidor mesos més tard i va passar quatre anys a l’oposició, on va treballar com a regidor de CiU especialment en els àmbits de Joventut, Cultura, i Esports.

L’any 2003, al costat de Jaume Batlle, va ocupar el número 3 a la llista electoral de CiU. En aquesta ocasió, CiU de Premià, va guanyar les eleccions del mes de maig. A partir d’aquest moment va assumir la 4a tinença d’alcaldia de l’Àrea de Serveis a la Persona, i les regidories d’Esports i de Gent Gran.

Després de la desaparició de Jaume Batlle, el 7 de febrer de 2007, CiU va proposar-li que assumís l’alcaldia de Premià de Mar fins a les eleccions del 27 de maig i que encapçalés la llista electoral de CiU en aquells comicis. A les eleccions la federació nacionalista va obtenir un molt bon resultat, amb 9 dels 21 regidors del consistori.

A les eleccions municipals del 22 de maig de 2011 va repetir victòria, la candidatura de CiU encapçalada per Buch va obtenir 10 dels 21 regidors.

Publicitat
Publicitat

4 Comentaris

Publicitat
#4 Àngels, Premià de Dalt, 20/10/2011 - 18:30

Felicitats merescudes Miquel, molts militants esperem el nomenament de la Cesca. Gent com vosaltres fa falta a Catalunya!!!!

#3 emilio, a, 20/10/2011 - 18:24

Es que ser catalanista es una Carrera Profesional muy rentable, mas que juez, notario o cirujano.

#1 Gerard, Sant Hipolit de Voltrega - BCN, 11/10/2011 - 10:49

Estic content que dins CDC s'aposti per gent jove i competent com es en Miquel.

Endavant!!!

#1.1 jajajaaa, barcelona, 11/10/2011 - 11:50

i tant el que passa que gent a CDC competent simplement no hi ha per aixo en Trias es queda socialtes i en Mas agafa indepes peperos...jajajjajaaa