Publicitat
Política · 26 de Març de 2021. 15:12h.

De la República catalana a la “Generalitat republicana”

Aragonès utilitza el concepte set vegades durant el seu discurs

De la República catalana a la “Generalitat republicana”

(foto; @BeaSilva9)

El candidat a la presidència de la Generalitat, Pere Aragonès, s’ha empescat el concepte “Generalitat Catalana”, que vindria a substituir el de “República catalana” emprat per l’independentisme en els darrers anys.

Aragonès ha utilitzat aquesta expressió diverses vegades durant el seu discurs d’investidura, fins en un total de set ocasions. “La nova Generalitat republicana que vull encapçalar serà un govern que estarà a la banda de la gent”, ha dit només començar el seu parlament.

Posteriorment ha demanat “arribar a acords el màxim d'amplis possible, per començar a donar forma a la nova Generalitat republicana”. “Els parlaré de com serà i de com governarà la nova Generalitat republicana”, ha insistit minuts més tard.

També ha remarcat que “amb l'acord amb la Candidatura d'Unitat Popular posem la primera pedra de la nova Generalitat republicana”. “Els proposo construir una nova Generalitat republicana amb una visió inequívocament progressista i d'esquerres”, ha dit.

Finalment, el líder d’ERC ha resumit que “aquests són els principis bàsics d'una nova Generalitat republicana, que ha de ser un govern a la banda de la gent”. “Reivindico que hem d'impulsar una nova Generalitat republicana que obri una nova etapa al país”, ha sentenciat.

Publicitat
Publicitat

10 Comentaris

Publicitat
#10 Alejandro, Villadecans, 26/03/2021 - 18:24

Y eso en que cambia las cosas, en que nos mejora eso la vida a los catalanes

#9 joan, manresa, 26/03/2021 - 18:12

" Coll-Min "17,10 h.--Grans paraules...,pro potser per puguer-les dir amb veu molt alta ...,sa d'estar a la altura..,i molt ens temem que le personatge no dona la talla...,algú u tenia que dir..,per poder repetir tantas vegades aquest missatge..,no val tenir als partits afins..,tots plegats no sumen ni la meitat del poble catalá,no dels votants

#8 Ciudadano Sinmitos, Barcelona, 26/03/2021 - 17:36

La Generalitat que quiere Aragonés es la Generalitat Aragonesa. Eso produce confusión en Junts, que quieren separase.

#7 Marta, Girona, 26/03/2021 - 16:41

No es Generalitat republicana, és Generalitat independentista.

#6 Paco Aparicio, Barcelona, 26/03/2021 - 16:09

- "¿Y qué pasó después?"
- "Pues me desperté sobresaltado y me vestí para ir al trabajo".
- "¿Qué guay,no?".
-"Ya te digo".