Publicitat
Política · 13 de Desembre de 2012. 09:17h.

De la Rosa assegura que Pujol va obrir els comptes "davant meu"

L'empresari declara davant la policia rebre "amenaces" de l'expresident, segons El Mundo

De la Rosa assegura que Pujol va obrir els comptes "davant meu"

Imatge de la declaració publicada a El Mundo

El financer Javier de la Rosa ha declarat davant la Unitat de Delinqüència Econòmica i Fiscal (UDEF) que Jordi Pujol va obrir els comptes a Suïssa davant seu, segons El Mundo, que publica la declaració íntegra. De la Rosa revela que va ser ell personalment qui, el 1991, va presentar l'expresident de la Generalitat a l'amo de la banca Lombard i que en la seva presència va obrir diversos comptes.

L'empresari assegura que després que El Mundo publiqués l'esborrany, Jordi Pujol l'ha amenaçat i li ha dit que se senti "controlat". "Jo era client del senyor Thierry Lombard i el senyor Pujol em va dir que volia obrir algun compte en l'entitat Lombard&Odier, de manera que, a mitjan 1991, en un dels viatges que Thierry Lombard va realitzar a Barcelona, va acompanyar-lo a la seu de la Generalitat, on li va presentar al senyor Pujol, qui va contractar algun compte", afirma.

Segons de la Rosa, Pujol "va obrir els comptes a Lombard davant seu al Palau de la Generalitat". El financer assegura que Jordi Pujol va ser la persona que el va amenaçar personalment després d'acusar "d'haver revelat a la policia judicial les dades contingudes en l'esborrany de la UDEF publicat per El Mundo.

En aquest sentit, afirma que l'expresident el va amenaçar a la cafeteria Moroni de Barcelona. "En plena discussió, el senyor Pujol li va dir que 'a partir d'aquest moment se sentís controlat i vigilat, ja que ell i la seva família viuen a Catalunya'".

"En diverses ocasions entre els anys 1992 i 1993 li va portar al seu despatx diverses maletes amb grans quantitats de diners en efectiu (centenars de milions de pessetes) i diversos xecs al portador del Banc d'Espanya", indica. Sobre les quantitats suposadament abonades en metàl·lic a Jordi Pujol explica que "el mateix president m'ho va demanar i la procedència era de la venda de la seu de Grand Tibidabo a la Generalitat".

"Com em vaig negar a pagar a Prenafeta, el senyor Pujol em va demanar que l'hi donés a ell", afegeix. De la Rosa dóna també el nom de la persona que presumptament mou els diners del clan Pujol a la sucursal suïssa del HSBC: Arturo Fasana, imputat en el cas Gürtel.
 
De la Rosa també sosté que el van amenaçar perquè "sota cap concepte" esmenti "ni a Carles Vilarrubí, Carles Sumarroca i Felip Massot com a persones vinculades amb les finances del senyor Pujol i el senyor Mas a l'estranger".

Publicitat
Publicitat

109 Comentaris

Publicitat
#57 Ramon A., Sant Cugat del Valles, 14/12/2012 - 09:05

Els advocats del Sr. de la Rosa, ho desmenteixen totes les declaracions a la AN.
Resumin: Res de Res un altre cop, notica d'avui a Rac1.

#56 Catalunya i Espanya són un femer, Catalunya porcina, 14/12/2012 - 01:02

Jo sí que m'ho crec. El que passa és que ara es dediquen a treure la merda per perjudicar CiU i el procés sobiranista. La quantitat de porqueria que hi deu haver amagada en aquest "oàsi català" i el dels seus col-legues espanyols...

#55 luis, barcelona, 13/12/2012 - 20:40

Nada pero que nada de nada de lo que aqui digan los DEFENSORES de PUJOL, superara lo que dijeron de ELMUNDO los defensores del gobierno, cuando publico lo de AMEDO DOMINGEZ Y EL GAL
Por mucho que digan no alcanzaran su nivel

#54 BEJOTA, BCN, 13/12/2012 - 19:44

Francisco Rubiales.- Las mercancias catalanas están siendo rechazadas por los españoles en las compras de Navidad 2012 como consecuencia del desafío independentista de Artur Mas. La actitud política de CIU hará mas pobres a los catalanes.

#54.1 Montserrat Vila, Solsona, 14/12/2012 - 10:29

Els espanyols, dins de poc temps, certament, no compraran res català i no pel tema boicot, sinó perquè sense Catalunya serà un país tercermundiste. Semse cap ombra de dubte, el que ens està empobrit i ens està portant a l'abisme econòmic és Espanya.

#53 Ramon, barCiUlona, Vaduz, Ginebra, Acapulco, 13/12/2012 - 18:03

Bé, ara que hi ha un testimoni, per fí es podrà cel.lebrar aquest judici tans anys i panys ajornat... o tampoc?.

(per cert, Javier de la Rosa no va ser "l'empresari model" del M.H. Espanol del Ano durant 23 Anos, o això també s'ho ha inventat El Mundo?).

#53.1 Enric, Barcelona, 13/12/2012 - 18:25

#53

Espanol del Ano durant 23 Anos? No, t´equivoques? Va ser un comentari d´en Pujol quan TOTHOM pensava que era un bon empresari.

#53.2 mireia, barcelona, 13/12/2012 - 19:10

sí, aquest "TOTHOM" es refereix a TOTS els que envoltaven Pujol, "l'empresari model" Javier de la Rosa, el "jutge model" Pasqual Estivill, el seu advocat Piqué Vidal, el seu Conseller (durant tots els Governs) Alavedra, la seva ma dreta Prenafeta, o l'home de confiança a les fundaCiUns, Millet.