Publicitat
Política · 2 de Setembre de 2011. 12:44h.

De l'"agressió" a l'abstenció

CiU no vota la reforma constitucional, que ha estat aprovada, i ICV i ERC marxen de la cambra

De l'"agressió" a l'abstenció

Duran, al Congrés

La reforma Constitucional ha quedat aprovada per 307 vot a favor 5 en contra, gràcies als vots favorables de PSOE, PP i Unió del Poble Navarrés. CiU, que ha vist rebutjades les seves vuit esmenes, finalment no ha votat.

De fet, el líder dels nacionalistes catalans al Congrés, Josep Antoni Duran i Lleida, considerava dilluns passat que la reforma constitucional "és una agressió per les formes i els continguts i vulnera el consens constitucional". 

D'aquesta manera, quedarà limitat el sostre de dèficit de les administracions públiques. D'altres partits com ERC, ICV, Coalició Canaria o Nafarroa Bai han optat per marxar de la cambra just abans de la votació.

"Lamento molt aquesta reforma, ens exclou, a més ha estat un disbarat en el seu conjunt. L'espectacle de la sessió del dia d'avui, en el seu conjunt demostra que el que comença malament acaba malament", ha dit Duran.

Publicitat
Publicitat

17 Comentaris

Publicitat
#14 Pere, La Habana, 03/09/2011 - 10:00

Vist el grau de consideració que li tenen a Madrid, el millor és que es torni, dimiteixi, es prejubili i així ens estalviarà un munt de milers d'euros a l'any en mantenir-lo allà.

#13 jeroni, Mataro, 02/09/2011 - 19:59

Amb el senyor Duran i Lleida tenim una mala peça al teler!!

#12 gemma, sants, 02/09/2011 - 18:58

I dic jo, per què no voten directament "no"?
No ho entenc

#11 Àngel P., Barcelona, 02/09/2011 - 17:16

Tal com li va passar amb la visita de Benet XVI, Duran ha demostrat novament que no compta per res. Només sap fer discursos i gestionar la seva particular gestoria. Per molt que La Vanguardia cuidi la seva imatge, la seva influència real és nul.la. I amb la majoria absoluta del PP encara més.

#10 Antoni, La Pobla de Segur, 02/09/2011 - 16:45

Felicito a en Duran i la resta de diputats i dirigents de CIU. S'han comportat dignament i han sabut aguantar els cants de sirena de l'espanyolisme de sempre i a més això ens obra les portes per passar nosaltres d'aquesta Constitució i anar cap a l'independència.

Molt bé !!!