L'empresari Ramon Carranza, que el Govern de CiU, va destituir el març del 2002 al front de la mútua de salut de l'Aliança acull una sèrie d'entitats sobiranistes a les seves oficines -inclosa Sobirania i Progrès, propera als crítics d'ERC-, segons ha explicat ell mateix a e-notícies.
En roda de premsa, l'empresari ha justificat el fet que Sobirania i Progrès tingui la seva seu social en el seu despatx al carrer Padilla 347, de Barcelona perquè "tenim un espai compartit", i ha afirmat que hi ha "més de vuit associacions, no només Sobirania i Progrès", però a l'hora d'esmentar-les nomes ha citat l'Associació Catalana de Comunicació Jove, que edita el diari electrònic SMS.cat; l'Associació per la Independència de l'Eixample, i "una associació d'Horta-Guinardó".
L'Associació Catalana de Comunicació Jove edita el diari digital SMS25, que va ser subvencionat abans de la seva sortida pel Departament de Cultura -gestionat per Esquerra- l'any 2008 amb més e 95.000 euros en concepte de "realització i impuls d'una nova revista digital juvenil". Sobirania i Progrès també ha rebut, d'altra banda, subvencions del Departament de Vicepresidència.
El Govern de la Generalitat va destituir el març del 2002 al director general de la mútua L'Aliança, Ramon Carranza, i a la presidenta de l'entitat, Susanna Martín, al·legant irregularitats econòmiques en la seva gestió. De fet, la mútua va ser intervinguda pels departaments d'Economia i Sanitat, dirigits per Francesc Homs i Eduard Rius, respectivament.
L'Aliança va entrar en crisi el 1996, cosa que va provocar que la Generalitat consensués un concert econòmic amb l'entitat, consistent, entre d'altres qüestions, en què l'administració catalana injectés diverses quantitats als hospitals dependents de la mútua, perquè aquesta al·legava que patien pèrdues.
Des d'aquell moment, les relacions de Carranza amb la Generalitat van ser dolentes, perquè el Govern dubtava dels comptes que la mútua li lliurava, i va obrir diverses investigacions.
