Publicitat
Política · 19 de Desembre de 2018. 12:02h.

De l'"apreteu a la "serenitat"

Torra fa ara una crida a la serenitat

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha fet una crida a la calma de cara a les manifestacions que han convocat els CDR per al 21 de desembre coincidint amb el Consell de Ministres que se celebrarà a Barcelona. Malgrat que el passat 1 d'octubre els va animar a "apretar", Torra ha demanat "serenitat" després que la líder de Ciutadans, Inés Arrimadas, l'instés a fer "una crida pública perquè no es produeixin els actes il·legals".

"Per descomptat, la crida és a la fermesa, a la serenitat, al civisme, la crida és que no sortirem mai dels carrils de la democràcia, la justícia i la no violència". "Aquest poble no ho ha fet mai en tots aquests que portem de procés", ha afegit Torra, que ha demanat a C's que "no s'inventin relats de violència" perquè "són el que ha portat els meus companys a la presó".

Malgrat la crida de Torra, Arrimadas ha mostrat imatges d'accions dels CDR i ha dit que s'"ha negat a advertir de la il·legalitat d'aquests actes". "Vostè els empara", li ha retret la líder de l'oposició, que ha acusat el president de "protegir, justificar i blanquejar els violents".

Quim Torra ha replicat a Inés Arrimadas que "el nostre poble no és violent. Prou de mentides! Prou de mentides!" "Ja està bé d'haver d'escoltar aquests discursos falsos i mentiders", li ha retretret durant la sessió de control al Parlament.

Finalment, el president ha defensat que "nosaltres estem sempre per la via del diàleg, del respecte als drets civils, als drets humans, als drets socials i el dret a l'autodeterminació de Catalunya". "No ens han de donar lliçons de res!", ha sentenciat.

Publicitat
Publicitat

8 Comentaris

Publicitat
#8 Eduardo González Palomar, Manlleu, 19/12/2018 - 16:28

Juraría que este sujeto independentista, además de ser un supremacista de tomo y lomo, podría obtener un grado máximo de cinismo a nivel mundial sin despeinarse.

#7 OFNI, EL CARXE, 19/12/2018 - 15:14

"Prrrtttttttttt."
Vicens Pardal,Villagüevo.

#6 Chris, Lleida, 19/12/2018 - 14:58

No responde a las acusaciones de Arrimadas, se va por la tangente con palabras vacías de contenido como "democràcia, justícia i pau". Insinúa que todos quienes no apuestan por su camino somos autoritarios, injustos y violentos. Y los palmeros detrás aplaudiendoles las falacias. ¿Como van a expandir la base si argumentan para no perderla?

#5 botifler1914, Sinitaca, 19/12/2018 - 14:22

Lo que si es incomprensible es la infinita paciencia y no violencia que hemos practicado las victimas de vuestro pruces

#4 Tabarnés puro, Barcino, 19/12/2018 - 13:53

Ahora que al Torrao le han dado su juguetito (la "minicumbre") ya no quiere liarla parda. Más que políticos, parecen críos malcriados.