Política · 3 d'Agost de 2010. 14:44h.

De les matrícules al turisme

El Govern bateja les noves oficines de turisme com a CAT

De les matrícules al turisme

El CAT de Vilajuïga

El Govern de la Generalitat ha creat la xarxa de Centres d’Acollida Turística (CAT’s), que està formada inicialment per 10 centres d’acollida turística (CAT) situats a Berga, Cervera, Les, Palafurgell, Puigcerdà, Ripoll, Sallent, Tortosa, Vilajuïga i el CAT pilot de Teià, l’únic finançat íntegrament per Turisme de Catalunya.

L'objectiu d'aquests centres és "acollir el viatger o turista, orientar-lo i, al mateix temps, donar a conèixer Catalunya mitjançant la presentació dels seus referents culturals i identitaris més representatius" i també "permet la promoció i comercialització de productes i serveis turístics".

En cada un dels CAT hi ha un espai temàtic de 100 m2 dedicat a "explicar algun aspecte de Catalunya: un fet, un personatge o capítol rellevant de la història catalana. Aquest espai expositiu és un primer punt de trobada amb la cultura i la identitat catalanes i té l’objectiu de donar a conèixer Catalunya a turistes i visitants".

Cada CAT tracta una temàtica lligada al territori on està situat, però, alhora, mostra la riquesa i diversitat cultural de Catalunya com la Patum i les festes catalanes, la gastronomia catalana, el Tractat dels Pirineus, els camins sagrats, la industrialització i l´obrerisme, la romanització de Catalunya i el comte Guifré el Pelós, entre altres.

Publicitat
Publicitat

4 Comentaris

Publicitat
#4 Jordi, Tarragona, 04/08/2010 - 17:47

Aneu un pèl endarrerits. Això es va crear fa cinc anys, com a mínim.

#3 Fran, Llinars, 04/08/2010 - 00:56

Cat naranaja escribe fino, Cat cristal escribe normal, Cat, Cat, Cat..... sembola aquells esperiments q li van fer a l´Alex d la Naranaja Mecanica.

#2 emilio, a@a.com, 03/08/2010 - 19:12

yo lo encuentro un pelin obsesivo. Como los planes de emergencias de la Generalitat, el Ploucat, Neucat. Ventcat. Tambien el xarxacat, el petrocat, la gencat, el infocat, el aerocat, el inuncat, el xanascat, el icatFm, catmusica,

#1 Tourist office, Barcelona, España, 03/08/2010 - 17:40

Luego ningún turista podrá orientarse en Barcelona, porque a todo le ponen el mismo nombre CAT. No se enteran de que las cosas tienen un nombre por una razón, en este caso TOURIST OFFICE, como en todo el PLANETA TIERRA.