Publicitat
Política · 21 de Maig de 2021. 18:11h.

De l'"Espanya ens roba" a la Generalitat

Pere Aragonès va entrar a militar a les JERC el 1996

De l'"Espanya ens roba" a la Generalitat

El nou president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha estat investit aquest divendres després d'una dilatada i ascendent trajectòria en el si del partit. Aragonès va iniciar la seva carrera política a Esquerra Republicana des de ben jove. Als 16 anys es va afiliar a les joventuts d'ERC (JERC), l'any 1996. Va ser escollit portaveu de les JERC l'any 2003 i novament el 2005. Un any més tard, el 2006, es va estrenar com a diputat al Parlament durant el segon tripartit.

El recentment investit president de la Generalitat explica en el llibre "Pere Aragonès, l'independentisme pragmàtic" escrit per Magda Gregori, que va esdevenir parlamentari tan bon punt Josep Huguet, que va ser nomenat conseller, va deixar l'acta de diputat. "Quan es va constituir el Govern, Josep Huguet va ser nomenat conseller d'Innovació, Universitats i Empresa i va deixar l'acta de diputat. Aleshores, hi vaig entrar jo. Per tant, la primera vegada que vaig assistir a un ple va ser just després de la constitució del nou executiu, abans de les festes de Nadal" apunta en el llibre.

Aragonès recorda en el llibre que, en aquells comicis al Parlament l'any 2006, "Esquerra vam treure vint-i-un diputats, onze a Barcelona. Jo era el número dotze" explica. Aquella legislatura, del 2006 al 2010, Pere Aragonès va portar, sobretot, temes de joventut. Tot i així, també va participar en altres qüestions" assenyala. Pere Aragonès va ser escollit novament l'any 2010, així com el 2012. I en la legislatura 2012-2015 va ser portaveu adjunt del grup parlamentari republicà i de la Comissió d'Economia, Finances i Pressupost.

El llibre també menciona que l'any 2004 Pere Aragonès va convidar Oriol Junqueras, que aleshores no era ni militant d'Esquerra, a un acte de les JERC i que, cinc anys després, el 2009, Junqueras es va incorporar a l'executiva d'Esquerra Republicana de Catalunya "per encapçalar la llista del partit a les eleccions europees".

El llibre també posa de manifest que l'actual president de la Generalitat "va agafar certa rellevància pública quan va esdevenir el diputat relator de la ponència i va dirigir els treballs parlamentaris sobre la Llei de consultes populars per via de referèndum", que va aprovar el Parlament de Catalunya el 10 de març de 2010.

"Recordo que l'Anna Simó em va dir: 'Em toca portar a mi la Llei de consultes, però tinc molta feina, no dono l'abast'. I vaig dir-li: 'Ja l'agafo jo'. Era una llei molt política i va ser una experiència intensa però, alhora, molt interessant i divertida. Un fet curiós: qui portava la llei des del PSC era Lídia Santos, mare de l'actual diputat socialista Ferran Pedret" explica.

Publicitat
Publicitat

25 Comentaris

Publicitat
#20 Pere, Girona, Spain, 23/05/2021 - 08:52

Un "pijo" en tota regla ,

#19 Pere, Lleida, 22/05/2021 - 19:24

Sr. Rius, és impactant col·locar aquesta foto al costat de la del cartell de Vox, on es parla que els menors no acompanyats prenen 426 euros a les àvies. Causa el mateix efecte: xenofòbia i cultiu de l'odi.

#18 Ojotuerto, Calafell.TAB, 22/05/2021 - 17:48

El ascensor social bloquejat per el llavín de les Famiglies..... Quedan els papers de Consigliere Extern, de confiança pero no tanta....Yonkis del dinero público y la Ley Electoral Ventajista Franquista que no quieren modificar. Y vendidos a África,,, perdón quería decir Marruecos.

#17 Purria lazi, Mollerussa, 22/05/2021 - 14:35

Bien cebadito con la riqueza franquista de sus abuelos, ahí lo tienes proclamando sin rubor que España le roba...

#16 recordad 6 y 7 de septiembre, Barcelona is not Cataluñistan, 22/05/2021 - 13:00

los cachorros del Movimiento se han caracterizado por ir tomando posiciones en el nuevo règim, no sea que se quedaran si su tajada