Publicitat
Política · 11 de Desembre de 2009. 12:40h.

De l'Estatut a la independència

Sant Jaume de Frontanyà, on Maragall va celebrar l'Estatut, serà el primer en votar el 13-D

De l'Estatut a la independència

Maragall, a Sant Jaume de Frontanyà, el 9 d'agost del 2006

Sant Jaume de Frontanyà, el poble més petit dels que realitzen consultes d'autodeterminació, donarà el tret de sortida a les consultes sobiranistes del cap de setmana. Es dóna la circumstància que va ser en aquest mateix poble on Maragall va celebrar la entrada en vigor del nou Estatut, el 9 d'agost del 2006 amb la presència de l'alcalde del municipi Ramon Vilalta.

L'expresident va fer un discurs on defensava que amb l'entrada en vigor del nou text, Catalunya té "una nova Constitució, una nova llei fonamental" i va assegurar que amb l'Estatut "l'Estat espanyol passa a ser residual". Maragall considerava que de "tots els territoris d'Europa que no són Estats, el que més s'assembla a un Estat és Catalunya".

En una entrevista a Rac-1, l'alcalde de Sant Jaume de Frontanyà, Ramon Vilalta, ha manifestat que "volem ser el segon municipi a fer-ho després d'Arenys de Munt" i ha afegit que "compto que el 80% anirà a votar, i que votarà que sí compto que serà el 60%". Per últim, ha assenyalat que "s'anirà a votar a l'escola, on ho fem sempre" però "l'Ajuntament dóna suport a la consulta, i tant".

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat