Publicitat

SCC recupera la idea de Maragall de llevarlo a Barcelona

De nou el Senat

El president de Societat Civil Catalana, Fernando Sánchez Costa, ha intervingut en un esmorzar informatiu organitzat per Nova Economia Fòrum, ha manifestat que la solució a la crisi política no passa per donar més competències a la Generalitat, sinó per incorporar més plenament a Catalunya en la direcció de l'Estat ".

"És convenient que Barcelona alberg institucions i estructures de l'Estat. Som partidaris que a Barcelona s'instal·li la seu de l'Senat, d'alguna Ministeri i d'alguns organismes reguladors", ha apuntat.

"ERC ha estat i és un actor decisiu en aquest Procés que ens ha robat deu anys de la nostra vida i que ha provocat una dècada perduda de tensió política, decadència socioeconòmica i divisió interna dels catalans", ha recordat, a més de considerar que " el moll de la qüestió no és si es parla o no amb els independentistes, sinó si el futur Govern depèn d'ells ".

En eset sentit, ha considerat que "cal parlar des d'una posició estable i fort, no des de la dependència". "Hi ha d'haver sintonia entre els partits constitucionalistes per arribar a un acord d'àmplia base i desbloquejar la situació política", ha dit.

"En qualsevol negociació és imprescindible que es garanteixi la neutralitat de les institucions públiques, la reforma de la llei electoral, la fi de la immersió lingüística, la despolitització dels Mossos i TV3, el respecte a l'Estat de dret, la renúncia a la unilateralitat i una auditoria de l'Procés ", ha argumntado.

D'altra banda, ha remarcat que "Societat Civil Catalana ha pagat tot el deute que tenia, ha quintuplicat la seva números de socis i s'ha incrementat el nombre de donants". "Tsunami Democràtic planeja una acció aquest dimecres que no serà ni cívica ni pacífica", ha sentenciat.

Publicitat
Publicitat

13 Comentaris

Publicitat
#12 Tirant, Bcn, 17/12/2019 - 15:29

Una ximpleria que no serveix per a res; al l'contrari: més despesa pública. El que cal fer amb el Senat és tancar-lo ja d'una vegada.

#11 botifler1914, Waterpus, 17/12/2019 - 14:09

Anda que no iban a disfrutar los CRD....

#10 pepe, andorra, 17/12/2019 - 13:54

Menuda tonteria solo destinada a distraer al personal, si quiere cambios de verdad proponga q Barcelona sea comunidad autonoma y q los tractorianos se busquen la vida. Todo lo demas son brindis al sol, algo en lo q esta fundacion de los partidos del regimen, esta especializada. Menuda panda de rompeolas y langostas q son estos.

#9 Nut, La patria de Prim., 17/12/2019 - 12:55

Excelente idea.Ademas yo propongo llevar el tribunal Constitucional al pais vasco.Por ejemplo.

#8 Conxita de Riudecols, Riudecols, 17/12/2019 - 12:50

No hi cap un tonto més.