Publicitat
Política · 5 de Juliol de 2018. 12:37h.

De Páramo i Maragall se les tenen pel nomenament de Serret

El de Ciutadans l'acusa de "col·locar fugits" i el conseller diu que "el concepte de fugat de la justícia no és cert"

El conseller d'Acció Exterior, Ernest Maragall, ha defensat el nomenament de l'exconsellera Meritxell Serret com a delegada de la Generalitat a Brussel·les, i ha assegurat que té "plena capacitat i professionalitat" per desenvolupar aquesta funció.

Maragall ha fet aquesta defensa en la sessió de control al Govern al Parlament, quan el portaveu adjunt de Ciutadans, Fernando de Páramo, ha acusat el conseller d'haver convertit el departament en "una agència de col·locació de fugits" de la Justícia.

El titular d'Acció Exterior ha replicat que Serret ha comparegut davant la Justícia belga, que l'ha deixat en llibertat, i això la converteix en una ciutadana lliure, i De Páramo li ha recordat que es va negar a comparèixer davant la Justícia espanyola. "No hi ha cap fugat de la justícia amb càrrec de responsabilitat", ha reiterat Maragall, que ha dit que "el concepte de fugat de la justícia no és cert".

Fernando De Páramo li ha contestat que "preferim els criteris del jutge que el d'un conseller i sí, son fugats de la justícia". També ha criticat el Govern per haver convertit les delegacions a l'exterior en "xiringuitos per parlar malament dels espanyols", i ha retret al l'Executiu de Pedro Sánchez que ho permeti sense posar cap obstacle i l'ha qualificat de "ganga del procés".

Maragall ha defensat que l'Acció Exterior de la Generalitat és modesta quant al cost --el 0,1% del pressupost total català-- i que aspira a augmentar-lo, i ha garantit que Catalunya col·laborarà en l'àmbit internacional "amb totes les Institucions europees i amb totes les Institucions espanyoles" que siguin necessàries.

Publicitat
Publicitat

4 Comentaris

Publicitat
#4 Carles Fortuny, Palau de la Degeneralitat, 05/07/2018 - 21:53

"No hi ha cap fugat de la justícia amb càrrec de responsabilitat" dice el Señorito Maragall. Pero si acabas de nombrar a una fugada tu mismo. Tómate las pastillas, que empiezas a chochear.

#3 Mireia, Barcelona, 05/07/2018 - 16:06

Aquest l'han salvat de la jubilació perque tota la vida arrosegant-se i parant la mà del pressupost públic no tenia on caure mort. Fins i tot fa pena que a la seva edat hagi d'argumentar unes mentides tan evidents com que fins i tot nega que els sediciosos no s'haguessin escapat...son un fugitius de cap a peus i això ho sap fins i tot ell. Farise

#2 Niji, somewhere, 05/07/2018 - 15:01

le tenía/tengo respecto a Pasqual Maragall y me hizo pena cuando tuvo que irse

pero este....? más oigo hablar de él, más me da grima

#1 Jordi BR, L'H, 05/07/2018 - 13:37

Excepcional Ernest Maragall refutant una rera l'altra cadascun dels acudits de malgust del senyor de la pulsera taronja que em sembla fantàstic que porti. Catalunya lidera les exportacions i el turismo, gràcies en part a aquesta presencia exterior