Publicitat
Política · 23 d'Octubre de 2009. 16:18h.

De què serveix el Senat?

El Cercle d'Economia denuncia la "manca de missió" de la cambra alta

El president de Vueling i vicepresident del Cercle d'Economia, Josep Piqué, ha assegurat que "el debat sobre quin ha de ser el paper del Senat segueix sense solució. Hi ha una realitat, que hi ha una percepció sobre la funcionalitat del Senat és escassa".

A pregunta d'e-notícies sobre què s'hauria de fer amb aquesta institució, Piqué ha manifestat que "hi ha una tasca del Senat, que no és prou coneguda, que és la tasca de fer una segona lectura de les lleis" però no ha amagat que "la percepció de la funcionalitat del Senat és escassa". En aquest sentit s'ha referit al document elaborat pel Cercle d'Economia que "recull una preocupació sobre el prestigi i la salut democràtica d totes les institucions".

Aquest fa referència a "la paràlisi en institucions bàsiques del nostre poder judicial; la desubicació i aparent manca de missió d’institucions com el Senat; la politització partidista de la funció pública i d’institucions que haurien de situar-se al marge de la política; la falta de procediments adequats per conduir les relacions entre Comunitats Autònomes o entre aquestes i l’Estat; els continus escàndols urbanístics o de finançament irregular de partits polítics, són algunes de les deficiències del nostre marc institucional. I sense un marc institucional eficient, la recuperació econòmica resultarà efímera".

Josep Piqué, al costas de Salvador Alemany, durant la roda de premsa
Publicitat
Publicitat

4 Comentaris

Publicitat
#4 Artur, Badalona, 25/10/2009 - 17:35

El Senat serveix per allò que va ser creat a la Constitució de 1978: Com a pessebre de luxe pels polítics. Amb una Cambra Legislativa basta. Si el Senat careix de contingut, doncs qu'el tanquin. Ara bé, el, polítics mai ho consentiràn.

#3 Segimon, Barcelona, 23/10/2009 - 22:12

El Senat no serveix de res. Però encara hi ha un cas més esgarrifós: el «Ministerio de Cultura de España» (és a dir, de Castella, o més concretament, de Madrid). Tampoc no serveix per res, a part de subvencionar la cultura espanyola: es-pa-ño-la

#2 Kropotkin, Vic, 23/10/2009 - 17:29

Pues de nada, exactamente igual que el Parlament y que el Congreso de los Diputados. Bueno, tambien sirven para que muchas empresas se forren, por ejemplo lso que les venden ordenadores portátiles a 10 veces su precio de mercado...

#1 Toni, Barcelona, 23/10/2009 - 17:13

Semblantment com els unionistes del Círculo es pregunten de què serveix la institució espanyola del Senado, Carretero fa una denúncia semblant respecte a una Generalitat regionalista. Tant respectables (i oportunes) són una opinió com l altra.