Publicitat
Política · 26 d'Agost de 2009. 16:50h.

De què va servir el viatge al Japó?

Montilla va afirmar que la planta de Nissan estava "consolidada"

De què va servir el viatge al Japó?

Montilla, amb Carod i Huguet, durant la seva visita a la fàbrica de Nissan a Oppama. (Foto: ACN)

El passat mes de desembre, el president del Govern, José Montilla, va viatjar al Japó on es va reunir amb directius de les principals multinacionals que desenvolupen una part de la seva activitat econòmica a Catalunya. Entre d'altres persones, van acompanyar al cap de l'Executiu el vicepresident, Josep-Lluís Carod-Rovira, i el conseller d'Innovació, Empresa i Universitats, Josep Huguet. Montilla va mantenir contactes amb directius de Nissan, a banda de Sony, Yamaha i Honda. Segons un comunicat de Presidència, el màxim dirigent polític català va tancar la seva estada a Tòquio "satisfet del compromís de les empreses japoneses de mantenir la seva activitat a Catalunya". Tres mesos després d'aquell viatge, Montilla va dir que la planta de Nissan ha quedat "consolidada" i amb "perspectives de tenir nous productes el 2012", en una entrevista a Onda Rambla Punto Radio. La previsió era tenir una plantilla de 2.800 treballadors al 2012.

Però mig any més tard d'aquell viatge al Japó, el passat mes de juliol, Nissan Motor Ibèrica va acomiadar 698 persones de la seva factoria de Zona Franca (Barcelona) dins del seu pla de reestructuració. En aquests moments la producció prevista per a l'any 2009 és de 50.000 vehicles, la qual cosa ha conduït a Nissan a presentar un nou ERO per a 2.025 persones de les seves plantes de Barcelona i Montcada.

"El que es fa és consolidar l'aposta per la fàbrica de la Zona Franca", va dir Montilla a Luis del Olmo, en referència a la promesa de la marca japonesa de fabricar una nova furgoneta a Catalunya. "Ajuda a que el futur de Nissan surti de la situació boirosa en què s'havia situat", va afegir el cap de l'executiu català en l'entrevista de ràdio.

La conclusió de Montilla sobre el seu viatge al Japó va ser positiva. "És important, perquè totes les crisis acaben essent conjunturals o temporals i el que compta és que quan acabi la crisi continuem disposant de teixit industrial i d’activitat. D’això es tractava, de mantenir aquestes empreses vives i la major part de la seva activitat com a garantia del futur industrial del país", va dir el cap del Govern.

Publicitat
Publicitat

24 Comentaris

Publicitat
#24 Miqui, LFV, 27/08/2009 - 13:59

Doncs per això va servir, per fer un bon viatge i anar a provar el sushi i comprar-se una càmera digital últim model....

#23 Josep-Empordà, Palafrugell, 27/08/2009 - 11:41

Si, però el comentari signat amb el meu nom l'he escrit jo, un imbècil.

#22 Pere, TGB, 27/08/2009 - 09:50

Pobres... quina llastima...
Ale, ale... aneu votant esquerres, aneu...
...tant llestos i encara sense adonar-se'n...
Socialisme = màquina de fabricar pobres...

#21 Marc, Reus, 27/08/2009 - 09:47

Penós tot plegat,ara que diran aquesta colla de polítics ineptes que només saben fer.se la foto i publicitar.se a TV3 i a tots els diaris amics. De gestionar un país res de res

#20 Josep-Empordà, Palafrugell, 27/08/2009 - 08:56

Si, però el comentari signat amb el meu nom no l'he escrit jo, sino un imbècil al que ara li ha donat per suplantar-me.