Publicitat
Política · 4 de Juny de 2009. 20:34h.

"De veritat contra la crisi"

'El Mundo' publica un manifest de 240 intel·lectuals, artistes i professionals

"De veritat contra la crisi"

A dalt (d'esquerra a dreta): Amparo Baró, Antonio López, Juan Madrid, Iciar Miranda i Nicolás Redondo. Abaix: Toni Cantó, Juan Goytisolo, Juan Diego Botto, Eudald Carbonell i Miguel Hermoso.

El diari El Mundo ha publicat, com a publicitat -"amb un cost finançat amb l'aportació de tots i cada un dels signants"-, un manifest titulat "De veritat contra la crisi", firmat per 240 intel·lectuals, artistes i professionals.

Entre els signants figuren escriptors com Juan Goytisolo o Fermín Cabal, el pintor Antonio López, el cantaor Juan Peña, el Lebrijano, dramaturgs com Albert Boadella, músics com Luis Eduardo Aute, actors com Amparo Baró o Iciar Miranda, directors de cinema i teatre com Miguel Hermoso o Carles Alberola, científics com Eudald Carbonell, de l'equip d'Atapuerca, sindicalistes com Nicolás Redondo, i teòlegs com Benjamí Forcano.

Els signants, que no fan pública la seva intenció de vot davant de les eleccions europees, demanen que es doni suport als programes que proposin mesures de redistribució i estalvi de la riquesa, com la implantació d'un salari mínim no inferior a mil euros mensuals i un salari màxim no superior a deu mil; retallar la despesa de les administracions, i que els diners públics del rescat bancari es dediquin, a través de l'ICO, a finançar la inversió de les Pimes i el consum de les famílies, a un interès de l'1%, com el del Banc Central Europeu, entre d'altres qüestions.

Publicitat
Publicitat

5 Comentaris

Publicitat
#5 kim, hospi, 05/06/2009 - 12:11

Entre tots junts no fan una carrera universitaria,curiosament hi han genis del pensament com Boadella, etc... No s'els hauria de donar ni veu, per dir rucades ja hi es el meu nebot de 2 anys.

#4 Kropotkin, Vic, 05/06/2009 - 11:30

Lo más inteligente contra la crisis sería la eliminación de las autonomías y que los nazionanistas se buscasen trabajo nonrado de cualquier cosa para la que estuviesen capacitados. Bueno, en caso de que hubiese algo...

#3 Esclaru, Brasalona, 05/06/2009 - 08:48

I només surt al diari el Mundo?. Pregunto. Si fos així, els "intel·lectuals" que hi signen estarien afirmant la seva tendència (ultra)nacionalista i quasi que també la tendència política.

#2 Guillem, Barcelona, 05/06/2009 - 08:40

Aquests escrit que han signat aquesta gent, es tant transversal que tothom estaria d\'acord.

#1 Pere, Sant Pere de Riudebitlles, 04/06/2009 - 22:17

MOLT BÉ, TAMBÉ HI HA ARTISTES I PROFESIONALS ANTI-ZP!!!!!!!
JA ERA HORA!!!