Publicitat
Política · 15 de Maig de 2018. 21:10h.

Declaren dos alcaldes pels llaços i les estelades durant la campanya

Els batlles estan acusats d’un delicte de desobediència

Declaren dos alcaldes pels llaços i les estelades durant la campanya

Gent donant suport als alcaldes

Els alcaldes de Llorenç del Penedès, Jordi Marlès, i Banyeres del Penedès, Amadeu Benach, han declarat aquest dimarts als jutjats del Vendrell (Baix Penedès) per la presència d’estelades, llaços grocs i pancartes demanant “llibertat pels presos polítics” a la via pública durant la campanya electoral del 21 de desembre.

Els dos batlles estan acusats d’un delicte de desobediència, que pot comportar sancions econòmiques. La Junta Electoral de Zona (JEZ) va prohibir aquests elements al carrer durant la campanya del 21-D, després de les denúncies que van fer partits com C’s i el PP.

La Junta notificava als alcaldes que tenien 24 hores per retirar aquests elements, que considerava que vulneraven la imparcialitat i suposaven una publicitat electoral fora dels llocs determinats per posar-la. Marlès i Benach han confirmat que van rebre un avís dels Mossos el 19 de desembre comminant a retirar els símbols.

Els alcaldes han rebutjat davant el jutge que haguessin desobeït l’ordre de la Junta Electoral. L’alcalde de Llorenç ha assegurat que van retirar els llaços i la pancarta dels presos el 20 de desembre, però que l’endemà, dia dels comicis, ja tornava a estar posada al mateix lloc.

Pel que fa a les estelades, els dos batlles han usat el mateix argument, i han apuntat que les banderes “estaven penjades a rotondes que són propietat de la Generalitat”, que era qui havia de donar permís per posar-les o fer-les treure. En aquell moment, la Generalitat estava intervinguda pel 155, han recordat. En tres setmanes es coneixerà la decisió del jutge.

Publicitat
Publicitat

2 Comentaris

Publicitat
#1 Pere, TGN, 16/05/2018 - 10:48

Quines ganes tots plegats de perdre el temps amb tonteries....

#1.1 pepe, andorra, 16/05/2018 - 13:09

seguro q si fuera al revés, no dirías lo mismo.....La famosa ley del embudo separata, ancha para los separatas, estrecha para los demás.....Sectarismo en estado puro el del separatismo....