Publicitat
Política · 31 de Març de 2009. 20:12h.

"Defensem el dret a decidir d'Euskal Herria i els Països Catalans"

Aralar i ERC volen "estructures d'estat" a l'UE per a bascs i catalans

"Defensem el dret a decidir d'Euskal Herria i els Països Catalans"

D'esquerra a dreta, Aintzane Ezenarro, Joan Puigcercós, Patxi Zabaleta i Eduard López, després de la firma del document

ERC i Aralar han firmat aquest dimarts a Bilbao un acord de col·laboració amb el compromís de crear una coalició  per presentar-se conjuntament a les pròximes eleccions europees del 7 de juny. Ambdós partits han difós un comunicat conjunt afirmant que "defensem la necessitat que Euskal Herria i els Països Catalans puguin exercir democràticament el dret a decidir el seu futur sense cap imposició per part dels estats espanyol i francès".

També es fa referència a "la necessitat que el poble basc i el català disposin d'estructures de estat al marc de la Unió Europea", i s'afegeix que "compartim també un ambiciós projecte de transformació i d'aprofundiment de les conquestes socials clarament vinculat a l'esquerra política".

Esquerra i Aralar, s'indica, "inicien una relació bilateral i preferent i es comprometen al treball en comú per la defensa d'uns ideals d'esquerres i independentistes", i es mostren "profundament preocupats per la deriva centralista, uniformizadora i autoritària que han pres, des de la transició, els successius governs espanyols de qualsevol signe i color".

Així mateix, ambdues formacions realitzen "una valoració plenament coincident del repte que constitueix que les realitats nacionals basca i catalana obtinguin audiència i bona acollida més enllà de les fronteres de l'estat espanyol". Afegeixen que donen suport a "la defensa d'una Europa plural i respectuosa amb la seva diversitat cultural i lingüística".

Publicitat
Publicitat

8 Comentaris

Publicitat
#8 galderic, sabadell, 01/04/2009 - 09:31

Toni de Ciudadanos, el dret dels pobles a autodeterminar-se és un dret fonamental i així ho estableixen les Nacions Unides i el sentit comú. Si un Estat no ho permet, em sembla que el problema és un altre.

#7 EL AZOTE DE LOS NECIOS, Barcelona, 31/03/2009 - 23:23

Lo mejor de todo es que entre ellos se entienden en la lengua común de todos los españoles, o sea el español, es fantástico

#6 Joanot, vallvidrera CAT, 31/03/2009 - 22:56

felicitats per la iniciativa!

tots units fem força!

#5 Jordi Trencavel, Mollet, 31/03/2009 - 22:45

Tenint en conte que esquerra no serveix per res, seria bo que el PP-PSOE fessin un referendum a Espanya i a catalunya

#4 Cesc, Barcelona, 31/03/2009 - 21:29

Toni de Ciudadanos, a cap país es permet menys al Canadà (Quèbec), Regne Unit (Escòcia i Gal·les)... potser et refereixes que a cap país democràtic es permet, oi que vols dir això? Com Sèrbia i Espanya.