Publicitat
Política · 12 de Juny de 2019. 16:28h.

Defenses polítiques

"L'apel·lació a la unitat d'Espanya no pot enterbolir exercici dels drets fonamentals"

Defenses polítiques

Les defenses de l'expresidenta del Parlament Carme Forcadell i del president d'Òmnium Jordi Cuixart han acusat aquest dimecres a la fiscalia de "tergiversar" els fets perquè els seus conductes durant el procés encaixin en el delicte de rebel·lió i han realitzat una defensa de caràcter polític en l'exposició de conclusions finals.

L'advocada de Jordi Cuixart, Marina Roig, ha manifestat durant les conclusions finals que "l'apel·lació a la unitat d'Espanya no pot enterbolir exercici dels drets fonamentals". En aquest sentit, ha denunciat la "vulneració de drets fonamentals" que segons ella s'han produït i ha defensat que en les normes internacionals la "resistència pacífica queda compresa dintre del concepte de reunió pacífica".

"No hi ha Constitució sense democràcia, ni democràcia sense participació ciutadana" ha manifestat Roig, que ha lamentat que l'acusació contra Cuixart és un exemple que s'aborden les mobilitzacions ciutadanes com una "amenaça".

"L'acusació contra Jordi Cuixart és un exemple de la concepció de la mobilització ciutadana com una amenaça i és un intent de reprimir aquest dret fonamental" ha denunciat. "Criminalitzar la mobilització ciutadana és un greu error que pot tenir conseqüències nefastes per a l'exercici dels drets fonamentals a Espanya" ha advertit l'advocada de Cuixart en la seva intervenció. "La llibertat de reunió és un dret, no un privilegi, de manera que no pot estar sotmesa a cap autorització", ha dit la lletrada.

Roig ha defensat que la concentració el 20-S davant la conselleria "no pretenia impedir el registre, sinó protestar contra aquest" i ha apuntat que la destrossa de dos vehicles de la Guàrdia Civil "en cap moment pot servir per treure a la manifestació la qualificació de reunió pacifica, i menys encara pot atribuir-se la responsabilitat de tals incidents als organitzadors".

Olga Arderiu, advocada de l'expresidenta del Parlament Carme Forcadell, ha assegurat durant la seva exposició que el seu processament ha vulnerat el principi de legalitat, perquè no s'ha respectat la seva inviolabilitat parlamentària.

L'advocada ha repetit diverses vegades que a l'expresidenta de la cambra catalana "se la jutja per qui és i no pel que ha fet", argumentant que es tracta de "dret penal d'autor". "Se'ns ha dit en l'acte d'aquest judici, que no se'ns jutja per una ideologia, i que no es jutgen els programes polítics. Bé, es continua defensant per les acusacions que uns dels documents clau és el full de ruta unitària, que es converteix en el projecte de JxSí i el seu acord. En què quedem? Es jutja o no es jutja una ideologia?" s'ha preguntat Arderiu.

Publicitat
Publicitat

3 Comentaris

Publicitat
#4 Gerardo, Barcelona, 13/06/2019 - 15:40

Las minutas que deben presentar estos pijos de la defensa deben ser astronomicas y los pringados sentados en el banquillo ni juntandolos todos no tienen ni para pagar a un abogado de oficio. Aqui tienen que intervenir el tribunal de cuentas y exigir si estos elementos cobran del erario público porque la malversación estaria probada y penada

#3 Quins paquets d'advocats/ades, bbcn, 13/06/2019 - 12:51

Però què dolents i quina poca "mili"que tenen la immensa majoria dels advocats de la defensa, si us plau. Un s'ha de buscar un advocat que el defensi, no que li faci l'onada i a sobre gratis.... Ah, què cobren? I qui paga? Perquè en Romeva va dir que li tornessin la fiança, que no tenia calers per pagar l'advocat, no?

#1 Carme, Barcelona, 12/06/2019 - 16:48

Ara tot son excuses...alló era una protesta, era una festeta grosa, no es va tirar ni un paper a terra, tot era una broma...pero els pocavergonyes no tindrien aquest discurs si el "cop" hagues triumfat, avui estariem tots sota el jou d'aquests sectaris que han destrosat la convivencia al pais. Espero que el Tribunal serà eficaç i apliqui mà dur