Llarena suspèn Puigdemont, Junqueras, Sànchez, Romeva, Rull i Turull

Deixen de cobrar

El jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena ha suspès dels seus càrrecs els processats per delictes de rebel·lió: Carles Puigdemont, Oriol Junqueras, Jordi Sànchez, Raül Romeva, Josep Rull i Jordi Turull. Amb Toni Comín no ho fa perquè encara té possibilitat de recurs.

La suspensió és automàtica per l'article 384 bis de la llei d'Enjudiciament Criminal, inclosa en la reforma del 1989 i pensada per a casos de terrorisme. Aquest article estableix que els investigats per delictes de terrorisme o rebels perden el seu càrrec un cop s'hagi signat la interlocutòria de processament i s'hagi decretat la presó provisional.

La decisió podria obrir ara un conflicte entre el Tribunal Suprem i el Parlament de Catalunya, que en el seu reglament estableix que per a una suspensió d'un diputat cal que el ple "ho acordi per majoria absoluta". A partir d'ara, deixa al Parlament la possibilitat que els processats suspesos puguin ser substituïts per altres de les seves llistes. El magistrat ha conclòs el sumari del procés per als acusats que no són fora de l'Estat espanyol. Pel que fa als que són en altres països els declara fugats.

Llarena activa aquest mecanisme de suspensió després que el passat 27 de juny la Sala d'Apel·lacions del Tribunal Suprem va desestimar els 15 recursos presentats per les defenses i VOX i va confirmar el processament dels 25 investigats per delictes de rebel·lió, malversació i desobediència. Ho va fer adduint que s'havia produït una "rebel·lió sense armes" per derogar a Catalunya la Constitució i l'Estatut.

Publicitat
Publicitat

28 Comentaris

Publicitat
#21 Alejandro, Barcelona, 11/07/2018 - 10:43

¡¡Hombre, es que tiene mucha guasa que hayan perpetrado un golpe a la democracia establecida y que encima sigan cobrando su sueldo de políticos golpistas. Dios dijo hermanos, no primos.

#20 Petersellers, Bcn, 11/07/2018 - 10:02

Llarena for President!!

#19 Albert, BCN, 10/07/2018 - 21:19

Que dejen de llepar del país que quieren destruir es lo lógico y democrático. Ala puchi a cascarla

#18 Carlos Gomez, bestia amb forma humana, 10/07/2018 - 20:30

"Llarena suspende a Puigdemont, Junqueras, Sànchez, Romeva, Rull y Turull"

Ara ens volen deixar orfes de talent.

#17 Ciudadano Sinmitos, Barcelona, 10/07/2018 - 20:11

Los separatas se tendrán que poner lazos verdes para reclamar al Estado Español el dinero que les niega a estos héroes de la República Catorrana.