Publicitat
Política · 8 de Setembre de 2020. 19:55h.

Del 9-N a número dos d'Interior

Elisabeth Abad va ser la directora del CIRE que va elaborar les urnes

Del 9-N a número dos d'Interior

La nova secretària general d'Interior, Elisabeth Abad, que substitueix Brauli Duart després del relleu de Buch a la conselleria, va ser la directora Centre d'Iniciatives per a la Reinserció (CIRE) que es va encarregar de la fabricació de les urnes i les paperetes de votació que es van emprar en la consulta sobiranista del 9 de novembre de 2014 a Catalunya. La Generalitat va encarregar al CIRE de Lleida l'elaboració del prototip d'urna de cartó plegable que es va utilitzar en les votacions aquella jornada.

El canvi en la secretaria general d'Interior es produeix després que el president de la Generalitat Quim Torra cessés Miquel Buch i nomenés Miquel Sàmper com a màxim responsable de la conselleria d'Interior la setmana passada.

Elisabet Abad, va manifestar l'any 2017 en declaracions davant el TSJC en el judici per la causa del 9-N que quan es va suspendre el procés participatiu cinc dies abans per part del Tribunal Constitucional les urnes i paperetes ja estaven "fetes, entregades i facturades".

La número dos d'Interior va explicar aleshores als magistrats que el CIRE va signar tres convenis amb la Conselleria de Governació el 3, el 23 i el 27 de setembre d'aquell any per produir el material per a consultes populars.

Abad (Esplugues de Llobregat, 1962), va ser diputada de CiU al Parlament -on va ser membre de les comissions de Justícia, Relacions Exteriors, de l'intergrup de la Bicicleta, portaveu a la Comissió de Cooperació i Solidaritat i senadora pel PDeCAT entre el 2016 i el 2018.

L'any 2013 va dirigir el Centre d'Iniciatives per la Reinserció, l'empresa pública del Departament de Justícia dedicada a promoure la reinserció dels presos a través de la formació en oficis i el treball productiu i fins ara era directora de l'Agència Catalana del Consum.

Publicitat
Publicitat

6 Comentaris

Publicitat
#5 Marcial, Santa Coloma, 09/09/2020 - 15:04

Una veterana eco-friendly convergente miembra del intergrupo de la Bicicleta del parlament. De pierna prieta, en sus largos paseos en eco-bici con tarradellas, pujol, mas, puigdemon y torra por los jardines de la ciutadella debió cavilar la brillante idea de las eco-urnas de cartón. Sigan la pista al brócoli.

#4 Montserrat, Barcelona, 09/09/2020 - 09:07

Aquesta es una supervivent prehistorica de l'epoca que es començava a cuinar tota la trama del que tenia de ser el mal anomenat "procés" amb la base principal de ser "un negoci" per colocar genteta, amics i familiars, amb salaris injustificats i prebendes escandaloses. Només el 155 va poder fer net de tant parasit quehan creat els sediciosos.

#3 Neferu, Barcelona, 08/09/2020 - 22:49

Es vergonzoso cómo premian bien con puestos en las administraciones o bien con suculentas subvenciones a quienes de una forma u otra han apoyado o apoyan al procés. Luego que nos vengan dando lecciones sobre la ética, la honradez, y sobre la Dinamarca del sur. Es nauseabunda la política de este país

#2 Lluis Gibernau, Girona, 08/09/2020 - 22:00

Deu meu que guapa ets !!! Tant de bo mes dones com tu ens representesin a Catalunya.

Endavant i sort amb la nova feina Beth.

#2.1 La Mare Superiora, Cayman Islands, 09/09/2020 - 16:42

Ai,gràcies,és vostè molt amable...ai,que li ho deia a la Eli...bé,però jo també he estat jove i molt resultona,i vaig lluitar molt per Catalunya.

#1 Laughter, L'H - España, 08/09/2020 - 21:48

Esta gente lo mismo vale para un roto que para un descosido. Así va todo.....