Publicitat
Política · 20 de Gener de 2012. 14:55h.

Del 'Gobierno de España' a "nación única"

PP i PSOE rivalitzen en patriotisme

Del 'Gobierno de España' a "nación única"

Zapatero, amb Mariano Rajoy, en una foto d'arxiu

El PP s'ha marcat com a objectiu recuperar el concepte de "Nació espanyola" com una de les seves com una de les "principals prioritats" de la formació i va més enllà de l'actuació de l'expresident del govern espanyol José Luis Rodríguez Zapatero, a les acaballes de la primera legislatura va desplegar la marca 'Gobierno de España'. A més, el candidat a primer secretari del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba, digués que volen "vertrebar Espanya" amb "un partit nacional", tot i que en l'actualitat els socialistes són un partit federal.

El PP ha definit Espanya com una "nació de ciutadans" en la ponència política que la formació aprovarà al congrés que celebrarà a Sevilla del 17 al 19 de febrer. L'objectiu que es marquen és assolir un progrés econòmic i social que asseguri el major benestar per als ciutadans, "promovent unes polítiques socials avançades, en el marc d'una nació única, encara que plural i diversa, de ciutadans lliures i iguals".

En el text s'inclou un capítol dedicat a la recuperació del concepte "Nació espanyola" i els populars el situen com una de les "principals prioritats" del nou "temps polític". Sobretot, precisa la ponència, "després d'un període massa llarg en el que era un concepte discutit i discutible".

"Al PP reafirmem que la Nació, subjecte màxim de la sobirania nacional, no és altra que la Nació en què es fonamenta la Constitució i que expressa la voluntat dels ciutadans", afirma el text i recorda que són aquests, els ciutadans i seus drets, els protagonistes de la Constitució i, per això, insisteixen en l'existència d'una 'nació de ciutadans' sobre la qual es construeix la convivència.

Cal recordar que Zapatero a les acaballes del seu primer mandat -a l'inici defensava una Espanya plural- va encarregar un "manual d'identitat" per a la imatge de l'executiu espanyol. Entre les bases del concurs es manifestava que per elaborar-s'ha de comptar amb "l'escut constitucional, la incorporació del text 'Gobierno de España' i la capacitat per ser combinat de manera eficaç amb els colors de la bandera nacional en diferents formats".

Per la seva part, Rubalcaba va assegurar durant la presentació de la seva candidatura que "vull un partit nacional, que digui el mateix a tot arreu, que tingui presència i capacitat a totes les regions d'Espanya; hem de tornar a ser un partit nacional, que vertebri Espanya". "Els socialistes hem de ser capaços de dir el mateix en totes les comunitats i, companys, reconeguem que darrerament se'ns ha oblidat", va afegir durant el seu discurs a la seu d'UGT a Madrid.

Publicitat
Publicitat

7 Comentaris

Publicitat
#7 anónimo, Barcelona, 23/01/2012 - 00:06

Pues van mal. Las naciones hechas a la fuerza por la imposición de unos sobre otros acaban mal. I los tiempos han cambiado. Ahora, en las Europa en la que estamos, las amenazas de fuerza militar y bombardeos no sirven para nada. LLevamos tres siglos sobreviviendo y seguiremos.

#5 Luis, San Juan de las Abadesas, 21/01/2012 - 15:16

Esparo que sea así, para eso hemos votado masivamente al PP. Estamos hartos de la disgregación regional.

#4 Francesc, Barcelona, 20/01/2012 - 22:45

Com semprre passsa amb Espanya, nació única per collons. Perquè ho diuen ells. A la fexiista. Doncs no, senyor. Si volen una nació única, que ens facilitin la nostra marxa d'Espanya. ue se la confitin. I el sr. Xipolleig té tota la raó.

#3 Xipolleig, Barcelona, 20/01/2012 - 21:25

Si realment fos una nació de ciutadans, no parlarien de nació única,perquè hi ha molts ciutadans que consideren que tenen una altra nació.
És el concepte ètnic de la nació,perquè només és la nació dels que consideren Espanya la seva nació.La seva és una nació de súbdits,no de ciutadans

#3.1 amadeus, Barcelona, 21/01/2012 - 18:03

Tens tota la raó. Llàstima que a casa nostra hi hagi tants nacionalistes que no entenen que els catalans tenim sentiments diferents als seus.

#1 Pep, Vic, 20/01/2012 - 16:45

Suposo que CIU com a soci també subscriu aquest objectiu i tambéel votarà a Madrid i de pas en Vila d'Abadal també si apuntarà si la notícia no surt a Vic, on sembla que es a on només son independentistes.

#1.1 robertg, bcn, 20/01/2012 - 17:40

Els de CiU com a bons guardians del ghetto faràn el que els hi manin els amos.