Publicitat
Política · 17 de Gener de 2010. 17:43h.

Dels 80 km/h a l'Airbus

El Govern fa servir un Airbus 320 per anar de Barcelona al nou aeroport de Lleida

Dels 80 km/h a l'Airbus

Montilla, Nadal, Carod i Benach, entre altres; baixant del vol inaugural Barcelona-Alguaire

El president de la Generalitat, José Montilla, ha estat l'encarregat d'inaugurar aquest diumenge oficialment el primer aeroport que gestionarà el Govern. El Lleida-Alguaire estarà operatiu en dues setmanes, però tot i això, encara queda feina per fer. Una seixantena de periodistes han acompanyat el president durant el viatge en un Airbus 320, que consumeix 2.500 kg/h de combustible.

Les instal·lacions estan enllestides, però se n'han de millorar els accessos. Els primers avions no s'enlairaran fins al 5 de febrer i ho faran amb destinació a París i Palma de Mallorca. La terminal preveu atendre 400.000 passatgers l'any. El primer vol que ha aterrat a l'aeroport ha arribat a les 12.30, procedent del Prat.

“Catalunya podrà enlairar-se de nou, econòmicament, si posa a punt tots els elements que fan possible, una navegació segura i oberta al món”, ha proclamat el cap del Govern. I ha afegit que “per a fer-ho amb garanties cal la màxima potencia de velocitat, la sincronització perfecte, la capacitat i l’habilitat d’una tripulació experimentada, un aparell en perfectes condicions de seguretat i unes condicions climatològiques adequades”.
 
L’aeroport Lleida-Alguaire, ha afirmat el president Montilla, “confirma el nostre compromís amb el creixement i l’equilibri del conjunt del país i constitueix una afirmació rotunda de la nostra vocació d’autogovern”. Gràcies a l’Estatut avancem, també, “cap a un model aeroportuari propi, concretat en la nova llei d’aeroports i el nou pla d’aeroports, aeròdroms i heliports”, ha recordat.
 
Al fil d’aquest argument, el cap del Govern ha destacat que el nou aeroport “serà el primer en aplicar aquest nou model de gestió”. Però, ha avançat, “no serà l’últim: els altres vindran a continuació”.

Publicitat
Publicitat

33 Comentaris

Publicitat
#33 Jaume, Alguaire, 18/01/2010 - 18:00

Des de la terminal semblava un Bienvenido Mr. Marshall! El Sr. Montilla signant autografs als assitents \"privilegiats\" que van poder accedir al recinte. Els del territori darrera les reixes. Un espectacle lamentable! Per fer-s´ho mirar...

#32 josep, ., 18/01/2010 - 14:27

Pregunta: Treballa el fiscal anticorrupció? Que prengui nota. Quants diners dels contribuent han malbaratat tota aquesta colla d'impresentables per anar a inaugurar un aeroport? No podien anar en cotxe? Montilla,a pic i pala et fotaria jo.

#31 Sebastià, bcn, 18/01/2010 - 13:35

Podien haver aprofitat i llençar a tota aquesta colla des d'amunt.

#30 Ballot, Cambrils, 18/01/2010 - 13:29

La mejor manera de ocultar el despilfarro es atribuir a Madrid cualquier carencia. ¿Qué pasaría si se propusiera un aeropuerto en Cuenca, otro en Toledo, otro en Badajoz, otro en Cáceres, etc. ?

#29 sankara, barcelona, 18/01/2010 - 12:55

Quan Montilla era ministre d'indústria va pactar la marxa d'IB del Prat i la creació de clickair (ara Vueling) , el negoci a Barajas i el low cost al Prat...sense paraules!